Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
El Palau Robert de Barcelona recorda Joan Fuster amb una exposició

La mostra es pot visitar fins el 17 de febrer

27/12/2012 Cultura
Joan Fuster Joan Fuster | Autor: Arxiu

Des del passat 19 de desembre, el Palau Robert de Barcelona exposa la mostra commemorativa “Joan Fuster. Nosaltres els valencians 1962-2012” amb motiu del 50è aniversari de la publicació del llibre de Joan Fusté que porta aquest nom, i del 90è aniversari del naixement de l’escriptor i intel·lectual valencià.

L'administració autonòmica catalana se suma així a la commemoració històrica de la publicació de l’assaig d’història política, social i cultural Nosaltres als valencians amb aquesta exposició itinerant produïda per la Universitat de València, que té com a comissaris Ferran Carbó i Francesc Pérez i Moragon, membres de la Càtedra Joan Fuster de l’esmentada Universitat, i Brígida Alapon responsable de la Casa Joan Fuster de Sueca.

La mostra, es va inaugurar a la Universitat de València el passat mes de febrer. També s’hi mostra una selecció de les trenta edicions fetes, en cinquanta anys, de 'Nosaltres, els valencians'. Segons dades d'Edicions 62, se n'han venuts 50.000 exemplars. Pérez i Moragón assenyala que és un nombre considerable, 'sobretot si tenim en compte que durant uns quants anys la censura va prohibir de fer-ne més edicions: després de la tercera edició, el llibre no es pogué reeditar fins el 1977'.

Un catàleg acompanya l'exposició i aporta una colla de respostes de l'època que va suscitar el llibre, entre el 1962 i el 1965. Amb articles de Miquel Tarradell, Joan Sales, Llorenç Villalonga. Fet i fet, nou textos d'autors contemporanis de Joan Fuster que van parlar del llibre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid