Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
15-N
Primeres valoracions de l'MDT sobre les eleccions al Parlament

La formació, remarca que en poc menys de tres mesos, el Poble ha donat al carrer i les urnes dues grans lliçons a CiU.

28/11/2012 Especial eleccions
Salellas, Jubany i Arrufat en roda de premsa al CAP de la Guineueta Salellas, Jubany i Arrufat en roda de premsa al CAP de la Guineueta

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha fet públic unes primeres valoracions sobre les passades eleccions al Parlament, celebrades diumenge passat, on considera que la mobilització que s'ha generat a l'entorn de la CUP-AE ha assolit tots els objectius que s'havien proposat. 

La formació també apunta que que s'ha evidenciat el que ja existia "un espai independentista i d’esquerres que lliga indestriablement la independència dels Països Catalans amb la defensa insubornable dels interessos de les classes populars". A més, remarca que "si algú en tenia cap dubte, ha quedat clar que la CUP és el referent polític de masses de la Unitat Popular".

Per a l'MDT, les classes populars disposen ara d’un "(alta)veu" que ha de continuar la defensa dels seus interessos sense abandonar la mobilització i que ha "d’empènyer cap a la ruptura amb l’Estat espanyol on sigui possible", però sempre, remarca la formació, "amb la perspectiva que l’objectiu és alliberar la nació sencera", denunciant amb fermesa "els dilacionistes de dretes (CiU) i d’esquerres (ICV-EUiA)".

Les retallades passen factura a CiU

L'MDT considera que CiU ha pagat tant la seva política brutal de retallades en favor dels interessos de la burgesia com l’intent d’apropiar-se messiànicament de la mobilització popular de l’11 de setembre. També apunta que CiU no va reixir que l'ANC li donés suport al pacte fiscal i ara, ha tornat ha fracassar quan es volia apropiar, en clau electoral, de la manifestació del passat 11 de Setembre. "En poc menys de tres mesos, el Poble ha donat al carrer i les urnes dues grans lliçons a CiU", puntualitza.

El temps de les ambigüitats s’ha acabat

Sobre l’augment espectacular d’ERC, perquè el Poble no deixat entabanar pel messianisme de CiU, un partit que ha traït constantment les aspiracions nacionals del nostre poble, segons l'MDT. Ara veurem,remarcar la formació, "si una CiU afeblida haurà de demostrar si realment aposta per la ruptura o prioritzen com fins ara els interessos de la gran burgesia"

Clarificació de l'unionisme

Per a l'MDT, la devallada del PSOE ha estat a favor del lerrouxisme de Ciudadanos, mentre el PP mante les seves posicions, per tant, l'MDT veu com la contraddició nacional s’ha aguditzat de tal manera que "cada cop hi ha menys espai per a l’espanyolisme disfressat del quimèric federalisme".


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid