Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
Endavant (OSAN) i l'MDT aplaudeixen la decisió de la CUP de presentar-se a les eleccions

Endavant (OSAN) creu que la candidatura contribuirà a fer un pas més cap al futur "d'uns Països Catalans independents i socialistes" i l'MDT interpreta els comicis com un mitjà per reforçar la Unitat Popular i visualitzar la CUP com a referent polític de les classes populars

02/11/2012 Política

Endavant (OSAN) i el Moviment de Defensa de la Terra (MDT) han aplaudit la decisió de la CUP de presentar-se finalment a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Endavant (OSAN) deixa clar que "només donarà suport a una candidatura de l'Esquerra Independentista en aquestes eleccions: la que pugui impulsar la Candidatura d'Unitat Popular colze a colze amb el moviment popular", i en aquest sentit confia que això "ens acostarà un pas més cap al futur que anhelem, el d’uns Països Catalans independents i socialistes".

L'MDT celebra que "l'independentisme de sempre" sigui present en uns comicis marcats per "la gran crisi econòmica i política de l’estat capitalista espanyol" i la mobilització de l’11 de setembre passat, en què "el nostre poble va expressar la voluntat inequívoca d’avançar amb passes fermes cap a la independència".

Endavant (OSAN) destaca que l’Esquerra Independentista ha estat "l’únic agent polític que, des de l’inici del cicle de reformes estatutàries i crisi econòmica fins avui, ha criticat el fals camí que representa el pacte amb l’Estat espanyol, i que ha denunciat el model econòmic que ha conduït a la crisi que vivim".

MDT: Les eleccions com a mitjà per reforçar la Unitat Popular i visualitzar la CUP com a referent

L'MDT valora les eleccions no pas en funció dels diputats o regidors que es puguin obtindre sinó com "un mitjà per acumular forces i eixamplar l’espai polític de la Unitat Popular" i en aquest sentit en demana el vot "per la ruptura independentista i la transformació social".

Per l'MDT, els comicis són una mobilització que ha de permetre difondre entre les classes populars un programa de ruptura que lligui alhora "la necessitat ineludible de la independència de la República dels Països Catalans amb la transformació social".

Així mateix, ha de servir per visualitzar la CUP com "el referent polític de les classes populars amb més consciència nacional i de classe" i per teixir aliances amb "els sectors socials directament implicats en les lluites realment populars".

D'altra banda, creu que també servirà per implantar el projecte de la CUP als pobles on encara no és present.

Endavant (OSAN): Procés d'independència guiat per un moviment socialista

Endavant (OSAN) veu "impossible" que la burgesia catalana pugui liderar el procés independentista ja que "la independència només pot sorgir de les classes populars".

En aquest sentit, considera que "un autèntic procés d’independència només pot sortir d’un moviment socialista que en faci partícipa tota la població, el país sencer, i que mantingui sempre de forma indestriable la lluita d’alliberament nacional, la lluita en defensa del territori i la lluita pels drets socials i polítics del nostre poble".

Endavant (OSAN) critica que CiU "capitalitza els esforços i l’èxit de la societat catalana a la manifestació de l’11 de setembre" per presentar els comicis com "un plebiscit per la independència" quan haurien de ser unes eleccions per "retre comptes per les retallades".

Segons l'organització, "el poble ha sentenciat l’autonomisme sortint massivament al carrer el passat 11 de setembre" i per això creu que seria "un greu error confiar que sigui la casta política corrupta que ha gestionat aquests 30 anys d’autonomia els qui liderin un eventual procés d’independència".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid