Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
Oleguer Presas i Xavier Oca responen "Què farem al Parlament?"

Els candidats sabadellencs de la CUP-AE i el membre del comitè de campanya de la formació a Sabadell han omplert el cafè-teatre Àgora del centre cívic de Sol i Padrís

20/11/2012 Política

Els candidats de la CUP-Alternativa d'Esquerres (CUP-AE) Xavier Oca i Oleguer Presas, i Víctor López, membre del comitè de campanya de la formació a Sabadell han participat al debat "Què farem al Parlament?" que ha omplert el cafè-teatre Àgora de la capital vallesana aquest dimarts.

Mig centenar de veïns del barri Sol i Padrís han assistit a la xerrada, que ha servit presentar el projecte de la CUP. Després d'una presentació general de l'acte per part d'Oleguer Presas, Xavier Oca ha exposat el programa de la CUP-AE  ha recordat que "l'esquerra independentista existeix des dels anys 70, molt abans que alguns polítics es tornessin de cop independentistes el passat 11 de setembre".

El ponent ha explicat que la CUP-AE s'ha presentat a les eleccions autonòmiques per fer front a una triple crisi: l'econòmica, que "ha fet pagar les conseqüències de la crisi a les classes populars tot i que aquestes no l'han causat"; la crisi de l'estat de les autonomies, i la crisi democràtica que fa que "les decisions polítiques actualment no es prenguin amb la participació de la ciutadania, sinó que es prenen en consells d'administració de grans empreses i multinacionals".

Oca ha apostat per l'obertura d'un procés constituent en el qual les classes populars siguin el principal subjecte i que tingui com a marc el conjunt dels Països Catalans.

Víctor López ha remarcat l'aposta de la CUP-AE per la justícia social, l'alliberament nacional i l'aprofundiment de la democràcia. López ha advocat per no pagar el deute que han generat els bancs i ha destacat el compromís de la CUP-AE amb la lluita contra les discriminacions de gènere recordant que el 25 de novembre és el dia contra el maltractament a les dones.

En el torn de preguntes els ponents han recordat que els candidats de la CUP-AE es comprometen a no cobrar un salari més alt que qualsevol treballador de la funció pública i a no acumular càrrecs.

Acció a un banc a Sabadell

La CUP ha realitzat aquest dimarts una acció simbòlica per protestar contra la política de desnonaments dels bancs, i ho ha exemplificat entrant a la seu del BBVA del carrer Alfons XIII de Sabadell.

Josep Tena, membre de la CUP Sabadell, remarca que és una acció “per denunciar els desnonaments hipotecaris, també per denunciar que estem en contra del pagament del deute”. A més, “creiem en la nacionalització de la banca perquè els bancs haurien d’estar al servei del poble”.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid