Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP-AE
Fernàndez adverteix que no convocar el referèndum seria "el frau més gran en 34 anys de democràcia"

"Cal dotar-se de mecanismes eficients per combatre i castigar la corrupció"

30/11/2012 Política

El diputat electe de la CUP-AE, David Fernàndez, ha advertit que si el Parlament de Catalunya no convoca un referèndum per la independència aquesta legislatura “serà el frau i la impostura més gran en 34 anys de democràcia”.

En dues entrevista a BTV i La Xarxa, Fernàndez va assegurar que la consulta ve avalada per una majoria molt important del país i que per tant ha de ser vinculant, i va demanar que la política sigui operativa i permeti als ciutadans dotar-se d’instruments per poder-se governar l'endemà mateix d'aprovar-se la consulta.

Segons va explicar, la CUP-AE serà "el cavall de Troia de les classes populars al Parlament" en el seu cas per destruir metafòricament Esparta, és a dir, "per destituir un règim d'infàmia, de vergonya i d'injustícia". "No només entren 3 persones, entren milers de persones que lluiten, que saben que el futur pot ser diferent. Som un equip de gent dempeus, moltíssima gent dempeus que des dels barris ja estan construint una democràcia plena", va sentenciar.

Segons Fernàndez, Catalunya viu immersa en una triple crisi: política i institucional, sòcioeconòmica i la crisi desfermada per la voracitat dels mercats. El candidat de la CUP va explicar que les seves propostes en aquest àmbit són negar el pagament del deute il·legítim i nacionalitzar els sectors estratègics.

Fernàndez creu que el millor de la situació actual de crisi “ha estat la força de la gent del carrer”, i no descarta arribar a acords puntuals amb altres formacions: “La política es forja al carrer, però al Parlament es pot arribar a acords“, va dir.

Combatre el frau fiscal i posar fi als indults

Els presumptes casos de corrupció que esquitxen la classe política catalana són, per Fernàndez, la prova que cal fer reformes Fernàndez va dir que cal dotar-se de mecanismes eficients per combatre i castigar la corrupció. Especialment a l’hora de combatre la corrupció i crear mecanismes per apartar els imputats dels càrrecs públics. El diputat electe de la CUP va posar exemples de persones que van denunciar casos de corrupció i els van acabar robant informació, com el Grup Municipal d’ICV-EUiA a Sabadell o l’exregidora de l’Ajuntament de Barcelona Itziar González.

D'altra banda, va defensar en declaracions a La Xarxa que ERC no vulgui formar un govern de coalició amb CiU. “Ho trobo lògic, seria un suïcidi per a ERC, sobretot en matèria econòmica. Havent anunciat Homs [el portaveu del govern] les pitjors retallades un altre cop de quatre mil milions d'euros, ERC amb un programa com el que porta, seria una mesura molt difícil de justificar”, ha argumentat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid