Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La "radicalitat" de la vaga d'estudiants

La vaga d’estudiants i estudiantes d’aquests dies, contra les retallades en el sistema educatiu que estan imposant els governs, ha estat menyspreada pel Ministre d’Educació Wert i per la Consellera valenciana d’Educació Mª José Català. Tots dos representants màxims del ram s’han posat d’acord per criticar-la, encara que no han fet el mateix per escoltar a la comunitat educativa ni a la joventut.

Diuen els que no volen escoltar, que la vaga està convocada per “radicals” i que el que cal es no perdre dies de classe per acabar amb el fracàs escolar. Un fracàs que a hores d'ara és el més alt d'Europa gràcies a la seva gestió i a la des seus predecessors. Intenten minimitzar la lluita de la ciutadania –cosa que fan habitualment- i es burlen de nosaltres i de les nostres accions, demostrant així com de “demòcrates” son.

Deuen pensar que som curtes mentals, quan afirmen que per un dia o tres de vaga anem a ser uns fracassats del “sistema”. Un sistema -el seu- que el que fa es aplicar mesures antisocials radicals de dreta extrema, contra els fills i filles de la població treballadora, a canvi d’obtindre els beneficis que el “mercat” necessita, impedint-los estudiar, eliminant-los la possibilitat de treballar, privant-los del dret a l'habitatge i l’emancipació...

Un sistema radical que financia la Universitat privada i catòlica mentre retalla en la Universitat Publica, acomiada el professorat, els augmenta les hores de docència, retalla el seu salari i posa en perill la qualitat de l’ensenyament públic. Un sistema radical que envia a la policia antiavalots a carregar contra la gent que exerceix el dret de manifestar-se.

Per evitar el fracàs escolar, com vostès diuen, cal pensar que la formació te com a destinataris les persones i no sols les necessitats d'un determinat sistema productiu que s'ha demostrat del tot injust i ineficaç. Cal invertir en personal docent i de suport, en recursos, eliminar els barracons, promoure els menjadors escolars i no la carmanyola, potenciar que el professorat tinga condicions laborals dignes, seure a escoltar-los en volta d’imposar-se per decret, facilitar l’accés universal al sistema educatiu en igualtat d’oportunitats...

Radical és estar hipotecant el nostre futur per seguir les directrius del Fons Monetari Internacional, del Banc Mundial i la troika neoliberal/capitalista per damunt del benestar social. Radical es menysprear la comunitat educativa i insultar els pares i mares que estan preocupades pel futur del seus fills i s’impliquen en l’autoorganització per canviar les condicions que vostès marquen. Irresponsabilitat és el que vostès fan cada dia i no convocar i participar en una vaga. Radical és la vida laboral d’alguns ministres i conselleres que decideixen el futur del nostre poble sense patir el que costa dia a dia guanyar-se els cacaus i poder sobreviure.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid