Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1962 Es constitueix l'Obra Cultural Balear (OCB) a Mallorca

1962 Es constitueix l'Obra Cultural Balear (OCB) a Mallorca

31/12/1962 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1962 es constituïa es fundava Obra Cultural Balear, el dia de l'aniversari de l'entrada del Rei En Jaume a la Madina Mayurqa musulmana. Els impulsors varen ser un conjunt de mallorquins il·lustrats, poetes, escriptors, professionals liberals, historiadors i lingüistes. En destaca l'editor del Diccionari català-valencià-balear, Francesc de Borja Moll. L'entitat és la continuadora històrica de l'Associació per la Cultura de Mallorca, nascuda el 1923 i desapareguda el 1936, amb el cop militar franquista.

Els primers anys de vida, l'OCB va organitzar cursos de llengua i cultura catalanes per a escolars, adults i professors; també va editar textos sobre llengua, cultura i història de les Balears. En un context difícil, en què el règim franquista havia reduït l'ús de la llengua a l'àmbit privat, l'entitat va fer una tasca important de sensibilització sobre la identitat nacional de Mallorca i de promoció de la llengua catalana entre les noves generacions.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid