Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets
Girona aprova la creació d'un consell LGTB

Fins ara, només Barcelona havia aprovat la creació d'aquest organisme que té per objectiu la defensa i la promulgació dels drets i els deures de gais, lesbians, transsexuals i bisexuals

09/10/2012 Drets i Llibertats

El ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar la creació d'un Consell Municipal de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (LGTB), el segon d'aquestes característiques que es crea als Països Catalans.

El debat i l'aprovació de la mesura va comptar amb la presència de representants de la Comissió Unitària 28 de Juny de Girona, que integra els col·lectius LGBT de la la ciutat, com FACG, GLG, Brot Bord, Girona Orgullosa i Sinver.

Fins ara, només Barcelona havia aprovat la creació d'aquest organisme que té per objectiu la defensa i la promulgació dels drets i els deures i de les activitats que organitzen aquests col·lectius.

Es tracta d'una reivindicació històrica del col·lectiu LGBT, que la CUP recollia al programa electoral i que va presentar en forma de moció fa alguns mesos.

El mes de juliol, el consistori va crear la comissió per dissenyar el consell municipal i al ple d'aquest dilluns es va aprovar de manera oficial la creació. A partir d'ara, en el termini d'un any s'elaborarà el reglament i els estatuts que hauran de regir el funcionament del consell municipal.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid