Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SUFRAGISME
Demanen el dret de vot de les persones empadronades que no tenen la nacionalitat espanyola

La CUP de Vic creu que “totes les persones que viuen a casa nostra formen part de la mateixa societat i, per tant, també han de tenir el dret de participar de la presa de decisions”

30/10/2012 Drets i Llibertats

El ple de l'Ajuntament Vic debatrà dilluns que ve una moció de la CUP que demana que tota persona empadronada en un municipi de Catalunya tingui dret de vot, perquè, tal com considera la formació, “totes les persones que viuen a casa nostra formen part de la mateixa societat i, per tant, també han de tenir el dret de poder participar de la presa de decisions que afecten aquesta societat”.

La moció s'empara en el Pacte Internacional dels Drets civils i polítics de les Nacions Unides, que estableix que qualsevol ciutadà té el dret de votar en unes eleccions realitzades per sufragi universal.

Com que aquesta decisió no està en mans dels governs locals, el document demana que el consistori vigatà denunciï que molts ciutadans no poden participar a les eleccions per no tenir la nacionalitat espanyola i que reclami al futur Parlament una llei electoral que concedeixi aquest dret a les persones empadronades en un municipi.

D'altra banda, la CUP ha denunciat els problemes amb què estan topant els catalans que volen votar des de l’estranger, ja que “els impedeixen exercir el seu dret a vot amb normalitat, amb la consegüent mancança democràtica que això representa”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid