Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Vic i Maulets denuncien una persecució de la Policia Municipal

Els joves denuncien una “persecució”, amb identificacions no justificades i pengen una pancarta al balcó de l’Ajuntament.

Membres de la CUP de Vic  i Maulets Osona es van concentrar ahir al vespre davant de l’Ajuntament de Vic per protestar per una suposada animadversió de la Guàrdia Urbana vers alguns membres de Maulets.
 

09/06/2010 23:11 Drets i Llibertats
Per això, ahir van llegir un manifest davant de la casa consistorial. Llavors, sis dels convocats (amb caretes) van grimpar fins al balcó de l’Ajuntament, i hi van penjar una pancarta on es podia llegir “Policia municipal, policia política”.

En acabar l’acte, els sis joves que van pujar al balcó van ser identificats per la Guàrdia Urbana, que va prendre nota. En els propers dies rebran la sanció pertinent, segons ha explicat el el regidor de Règim Interior, Josep Rafús. “No es pot pujar a un balcó de l’Ajuntament d’aquesta manera: una persona desconeguda, amb caretes, que no saps què pretén fer”, ha explicat el regidor.

Rafús ha negat qualsevol tipus de persecució per part de la Guàrdia Urbana. “Ells sabran el que fan, però si van cap a casa seu pel carrer com les altres persones, ningú els pararà. Però si planten cartells on no els han de plantar (s’han de posar en llocs autoritzats), si van beguts pel carrer o pugen als arbres...”, ha afegit.

Per demostrar aquestes afirmacions, Rafús ha detallat amb precisió l’historial d’identificacions, i les raons, dels sis joves que van posar la pancarta al balcó del consistori. És la següent (a més de la identificació d’ahir):

- Jove 1. Identificat tres vegades pels Mossos d’Esquadra. Mai per la Guàrdia Urbana.
- Jove 2. Identificat quatre vegades pels Mossos d’Esquadra. Mai per la Guàrdia Urbana.
- Jove 3. Una identificació dels Mossos d’Esquadra. Dues identificacions de la Guàrdia Urbana, per robatori i per alcoholèmia positiva.
- Jove 4. Tres identificacions dels Mossos d’Esquadra, totes a Mataró.
- Jove 5. Cap identificació de cap cos policial.
- Jove 6. Una identificació dels Mossos d’Esquadra a Montferrer (Lleida). Dues identificacions de la Guàrdia Urbana, per no obeir les ordres de trànsit d’un agent.
 
Font: Osona.com
 
MANIFEST DE MAULETS D'OSONA
(llegit a l’acte d’ahir)

Un dissabte a la tarda, per portar una pancarta i quatre cartells, la Guàrdia Urbana ens para, ens demana que ens identifiquem i, a sobre, ens vacil•len. I per què? Què estàvem fent de dolent? Estàvem delinquint, estàvem robant, ¿estàvem malmetent alguna cosa? No, estàvem defensant els nostres ideals fent ús del dret a la llibertat d'expressió.

No ens feu riure. Voleu una ciutat sense ideals? Una ciutat sense veu? Un jovent adormit? Per nosaltres la llibertat d'expressió és una eina per manifestar i discutir les idees que t'agraden, o no.
No us penseu pas que ara ens vindran a detenir, no. Ho faran en el millor moment, quan estiguem sols, i ningú més vegi com ens reprimeixen.

Sabem que rebrem repercussions per estar ara mateix aquí dient el què diem. Però som conseqüents amb les nostres idees i ens mantindrem ferms amb el nostre pensament.

Això si, l'Ajuntament de Vic pot fer servir el carrer per promocionar-se política i electoralment amb pancartes, cartells i el què convingui.

Un lliure pensador un dia va dir: Estic totalment en contra del que m'estàs dient, però tot i així lluitaré aferrissadament perquè ho puguis dir. ¿Perquè vosaltres no feu el mateix?

Visca la Terra  i mori el mal govern.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid