Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independentisme
Albert Botran i el seu llibre sobre la CUP omplen el país de presentacions

Aquesta setmana és el torn de la Societat Coral l'Espiga de les Corts i la llibreria La Llamborda de Caldes de Montbui

15/05/2012 Lletres

Des de la presentació del llibre Unitat Popular. La construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres el passat mes d'abril, l'autor, l'historiador Albert Botran, ha iniciat una intensa gira de presentacions arreu del país per donar a conèixer el llibre i la història de la CUP i el naixement i creixement de l'independentisme d'esquerres.

Aquesta gira l'ha dut des de mitjans d'abril a fer presentacions a l'Ateneu Layret de Barcelona, al Casal Independentista Ocell Negre de Lleida, la Facultat de Dret de la UB de la mà del SEPC, el Casal La Teixidora d'Igualada i també a la Gabella d'Arbúcies a través de la CUPA, que té un capítol destacat al manual del també regidor de la CUP a Molins de Rei.

Dimarts passat va fer la presentació justament a la seva vila, concretament a l'Ateneu Mulei de Molins de Rei. Aquest dijous és el torn de la Societat Coral l'Espiga del barri de Les Corts, on es realitzarà un sopar-tertúlia per presentar el llibre. Divendres Botran es desplaçarà fins a Caldes de Montbui per presentar l'obra a la llibreria La Llamborda. El calendari de presentacions es pot seguir a través de la pàgina de Facebook del llibre.

A més, Botran també ha estat entrevistat en diversos mitjans de comunicació, com El Triangle o l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

A les presentacions, Botran exposa què és la Candidatura d’Unitat Popular i quin és l’espai polític que representa i quins són els fonaments en els quals se’n sustenta el corpus ideològic i quina n’ha estat l’evolució al llarg de la seva existència. Així mateix, repassa els moments més importants en la vida d’aquesta organització política i de l’independentisme d’esquerres modern al conjunt dels Països Catalans.

Albert Botran (Molins de Rei, 1984), és membre del Secretariat Nacional de la CUP i regidor a Molins de Rei. Màster en Història Comparada (segles XVI-XX), per la UAB. Premi Francesc Carreras Candi per la tesina Pensar històricament els Països Catalans (2010). És coautor del llibre Les proclames de sobirania de Catalunya 1640-1936 (2009). Actualment, treballa de tècnic en una entitat cultural. Participa a l’Ateneu Mulei, actua als Pastorets i ha guanyat dues vegades el Combat de Corrandes de la Garrotxa. Col·labora a Ràdio Molins de Rei, escriu regularment a El Punt Avui i ha publicat articles de temàtica política a Llibertat.cat així com a La Veu de la Terra, Lluita, L’Accent i Eines.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid