Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Julià de Jòdar guanya el Premi Carlemany amb "La pastoral catalana"

El Premi Carlemany el convoca el govern d'Andorra, la Fundació Enciclopèdia Catalana i les editorials Proa i Columna i està dotat amb 42.000, esdevenint el segon premi més ben remunerat de la literatura catalana.
Divendres passat, l'escriptor Julià de Jòdar va rebre el Premi Carlemany de Novel·la amb "La pastoral catalana". Una novel·la contemporània que fa un retrat de Catalunya amb els seus punts forts i punts febles. Té una gran ambició literària i la seva història gira al voltant d'uns personatges que són autèntics herois derrotats però commovedors per la seva humanitat. L'argument es desplega al voltant d'una parella que viatja a Miami per ajudar una amiga. Al voltant de la trama es descriu una generació que havia pretès canviar el món sense prou valentia ni humilitat i el contrast entre la societat catalana i l'americana.

22/12/2009 02:20 Cultura
La novel·la premiada La pastoral catalana explica, a través de les vicissituds d'una parella catalana que viatja a Miami per ajudar una amiga, la vulnerabilitat de la societat catalana i europea en el context d'un món en crisi. És una novel·la doncs reflexiva sobre la situació que estem vivint, tant des del punt de vist dels seus contemporanis com de les generacions posteriors, amb elements de total actualitat com Internet, la crisi econòmica i l'ascens de Barack Obama. A més ens proposa una dicotomia entre Europa i Estats Units i recalca les diferències entre Catalunya i la resta d'Espanya. La novel·la la publicarà Proa i sortirà a la venda al gener.
 
"Jo li dono al lector tot aquest material, però ell ja s'ho farà. Ara bé, si el món l'ha de governar aquest conglomerat que conformen els poders polítics, econòmics i militars, anem pel mal camí; només si triomfa una forma més humana d'estar en el món, podem ser optimistes", diu De Jòdar, segons el Periòdic d'Andorra
 
Segons aquest diari, l'escriptor va agrair protocol.làriament un premi que li feia especial il.lusió, va dir, "pel fet que es concedeix a Andorra, un focus d'irradiació cap a la resta dels Països Catalans de la voluntat d'unitat lingüística i cultural". I també va fer una breu professió de fe literària: "La literatura no substitueix la vida, però ha de tenir un ull posat en la societat en què s'insereix i ha de reflectir l'estat moral d'aquesta societat". La pastoral catalana, segons ell, "vol fugir de la mirada interna que ens té tan preocupats i posar-nos davant del món, amb les nostres virtuts i la nostra voluntat cosmopolita, però també amb els nostres defectes, assenyaladament el temor de prendre decisions i també les pors internes que de vegades s'oculten rere un excés d'autoafirmació".

Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  4. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  5. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  6. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  7. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. “Cal protestar fins i tot quan no serveix de res” (Manuel de Pedrolo)
  10. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid