x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibres
El llibre sobre la CUP, aviat a la venda

L'historiador Albert Botran és l'autor d'aquesta obra de 210 pàgines

26/03/2012 Lletres
Unitat Popular. La construcció de la CUP i l'independentisme d'esquerres (Edicions El Jonc), de l'historiador Albert Botran, sortirà aviat a la venda. En els propers dies els subscriptors d'Edicions el Jonc començaran a rebre aquesta novetat editorial i en les properes setmanes el títol estarà disponible a diverses llibreries dels Països Catalans, segons ha informat El Jonc. L'obra, de 210 pàgines, es podrà adquirir al preu de 14 euros.

Botran, membre del Secretariat Nacional de la CUP i regidor a l'Ajuntament de Molins de Rei, és l'autor d'aquesta obra, que aborda què és la Candidatura d’Unitat Popular i quin és l’espai polític que representa i aprofundeix en els fonaments en els quals se sustenta el corpus ideològic de l'organització així com l’evolució que ha experimentat al llarg de la seva existència.

Unitat Popular. La construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres intenta respondre aquestes qüestions i repassar els moments més importants de la vida d’aquesta organització política i de l’independentisme d’esquerres modern al conjunt dels Països Catalans. A més, també pretén ser un instrument valuós per conèixer, de primera mà, què ha dut aquesta força a convertir-se en una de les més puixants i arrelades de la realitat política catalana.

Malgrat existir des de l’any 1987 i disposar ja d’una llarga trajectòria política, no fou fins al maig del 2007, amb l’obtenció d’unes desenes d’actes de regidor, i quatre anys més tard amb la seva consolidació en obtenir-ne un centenar, que la sigla CUP aparegué amb força en l’escenari polític i mediàtic del país.
Valora
Rànquings
  1. Cardedeu: agressió ultra i denuncia per "prohibir" la bandera espanyola
  2. Albert Boadella: "Si no hubiera existido la lengua catalana hubiéramos sido más felices"
  3. Una activista egípcia de 23 anys desafia els jihadistes de l'Estat Islàmic defecant sobre la seva bandera
  4. Un mossèn i un regidor de CiU van denunciar els 5 activistes de Banyoles imputats per interrompre una missa
  5. Neix una campanya que agrupa les esquerres que defensen el doble sí
  6. El grup ultradretà Manos Limpias denuncia dos Mossos per "terrorisme"
  7. Acudit antisemita del regidor del PP a la Bisbal
  8. La Guàrdia Civil multa el regidor d'Alfés per la CUP per dur un adhesiu amb el CAT
  9. Una delegació de la CUP a Escòcia fa el seguiment del referèndum
  10. Presentació del manifest "Esquerres pel #sísí" per avançar cap a la independència
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2014 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid