x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibres
El llibre sobre la CUP, aviat a la venda

L'historiador Albert Botran és l'autor d'aquesta obra de 210 pàgines

26/03/2012 Lletres
Unitat Popular. La construcció de la CUP i l'independentisme d'esquerres (Edicions El Jonc), de l'historiador Albert Botran, sortirà aviat a la venda. En els propers dies els subscriptors d'Edicions el Jonc començaran a rebre aquesta novetat editorial i en les properes setmanes el títol estarà disponible a diverses llibreries dels Països Catalans, segons ha informat El Jonc. L'obra, de 210 pàgines, es podrà adquirir al preu de 14 euros.

Botran, membre del Secretariat Nacional de la CUP i regidor a l'Ajuntament de Molins de Rei, és l'autor d'aquesta obra, que aborda què és la Candidatura d’Unitat Popular i quin és l’espai polític que representa i aprofundeix en els fonaments en els quals se sustenta el corpus ideològic de l'organització així com l’evolució que ha experimentat al llarg de la seva existència.

Unitat Popular. La construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres intenta respondre aquestes qüestions i repassar els moments més importants de la vida d’aquesta organització política i de l’independentisme d’esquerres modern al conjunt dels Països Catalans. A més, també pretén ser un instrument valuós per conèixer, de primera mà, què ha dut aquesta força a convertir-se en una de les més puixants i arrelades de la realitat política catalana.

Malgrat existir des de l’any 1987 i disposar ja d’una llarga trajectòria política, no fou fins al maig del 2007, amb l’obtenció d’unes desenes d’actes de regidor, i quatre anys més tard amb la seva consolidació en obtenir-ne un centenar, que la sigla CUP aparegué amb força en l’escenari polític i mediàtic del país.
Valora
Rànquings
  1. 1986- L’Audiència Nacional decideix processar els ex-directors del diari AVUI i Segre per haver permès la publicació de les esqueles de Quim Sànchez i Mikel Zabalza.
  2. "Cal plantar cara a la pitjor ofensiva dels nostres representants polítics contra el valencià des de la dictadura"
  3. Col·loquen una placa en record a Toni Lecha al Mur dels Federats de París
  4. La Traïció dels líders
  5. Els terroristes ens volen atemorir amb “terroristes anarquistes”
  6. Miquel Noguer (CiU), un peu a la política i un altre als negocis
  7. La COS denuncia l’agressió a una treballadora i a una representant sindical
  8. 1989- Un policia mor a l’explotar-li una bomba que estava fabricant
  9. La "periodista" Mona Iraqui (Egipte) va ajudar a la policia a detenir 40 homosexuals
  10. L'Audiència Nacional espanyola ordena una onada d'escorcolls a casals de caire anarquista a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2014 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid