Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En marxa el projecte Músics a Palestina, amb la presència de músics dels Països Catalans

 Els grups i músics catalans Obrint Pas, Cesk Freixas, Pau Alabajos i Nabil participen aquests dies en el projecte Músics Catalans a Palestina, de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina. Es tracta d'un projecte que té com a principals objectius conèixer de primera mà quina és la situació en la que viu el poble sota ocupació militar i sionista, i alhora mostrar la música d’arrel i d’autor catalana, conjuntament amb el coneixement de la música palestina de la mà dels seus protagonistes. A banda d'explicar el dia a dia als seus blogs, n'han obert un de col·lectiu per explicar tot allò que viuen, veuen i senten en aquest viatge.

04/08/2009 21:04 Cultura

Els músics van actuar diumenge a Jerusalem i hi tornen a tocar avui i dissabte. La ronda també abasta Cisjordània, on no només actuaran sinó que participaran en visites a seus d'entitats i organitzacions que treballen pels drets dels palestins. Els músics passaran divendres per Ramal·lah; dilluns seran a Nablus i dimarts, a Jenin.


A dia d'avui, al bloc Músics a Palestina hi podeu trobar una crònica de Pau Alabajos sobre el pas dels músics per Betlem, amb visita al batlle inclosa. "Poc després, tornem a agafar uns taxis fins al camp de refugiats d'Aida: ens topem amb la crua realitat, una mena de suburbi de menys d'un quilòmetre quadrat on viuen unes cinc mil persones en unes condicions deplorables", lamenta Alabajos al blo, on també hi podeu veure les fotografies del viatge.

Aquest projecte també s'emmarca dins de les diferents activitats que s'estan realitzant per celebrar la capitalitat àrab que ha obtingut la ciutat de Jerusalem. Aquest estiu també es compta amb la participació d'altres Brigades com la dels bastoners i dels castellers, ambdues formades per colles d'arreu dels països Catalans. Així doncs la Brigada de músics, de la mà de la XEP i les contraparts Palestines com l'African Community entre d'altres, actuaran a la capital Palestina els dies 2, 4, i 8 d'agost. Alhora però podran conèixer la situació política i social en que es troba la ciutat. Per altra banda la gira continuarà pel territori ocupat de Cisjordània, realitzant diverses visites a organitzacions polítiques, associacions de dones, de suport als presos polítics, camps de refugiats, associacions israelianes pro palestines, etc. La resta d'actuacions previstes seran a Acre (territoris ja assimilats del 48) el dilluns 3 d'agost, a Ramalah el divendres 7 d'agost, a la universitat d'an najah de Nablus el dilluns 10 i finalment el dimarts 11 al Freedom Teatre de Jenin.

 

Els darrers mesos els músics han estat realitzant diferents activitats per tal de formar-se sobre la situació de Palestina i realitzant actes per tal de difondre el projecte i poder autogestionar la brigada, demostrant en tot moment la seva participació en el projecte conjunt amb la Xarxa d'enllaç amb Palestina. d'altes músics com Feliu Ventura i Miquel Gil que finalment no han pogut viatjar a Palestina, han demostrat el seu interès col·laborant en les gires de difusió al nostre país.

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid