Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibres
Presentació del llibre "Per comprendre Catalunya Nord" a Perpinyà

A les 18h30 es presenta, al Casal Jaume Primer de Perpinyà, el llibre 'Per comprendre Catalunya Nord. De la identitat desnaturalitzada a l'esperança de futur', de LLorenç Planes .

30/03/2012 Lletres
Llorenç Planes signa un nou llibre que, com el Petit llibre de Catalunya Nord -que va publicar el 1974- serà un llibre de referència per a explicar i comprendre la complexa realitat de Catalunya Nord Escrit així, “Catalunya Nord”, tal i com defensa Planes i no “la Catalunya del Nord” com preconitza l'IEC, segons informa el PuntAvui

El llibre, editat per Pagès editors de Lleida, explica Catalunya Nord d'una manera didàctica, planera i gens feixuga. En clau personal, Planes fa conèixer i comprendre al lector sud-català -i als lectors nord-catalans més joves- la realitat actual a les comarques del nord de Catalunya, molt diferent de la de fa pocs anys. Planes ho explica: “En seixanta anys hem passat d'un país de gent que pràcticament només parlava català tot i estar persuadida que el seu interès era d'ésser perfectament francesa a un país on gairebé ningú no parla català però on molts s'estan demanant si el seu destí no ha pas d'ésser també català!”

El testimoni en primera persona fa la lectura molt àgil, però és un problema en el moment on Planes relata la situació del catalanisme polític. La seva pròpia militància fa que, en alguns passatges, es minimitzin sectors del catalanisme que eren diferents i, a cops, enfrontats amb les tesis defensades per l'autor.

El llibre el cal llegir com el testimoni d'un dels polítics catalanistes més importants, al nord, dels darrers trenta anys. I, de manera indiscutible, del millor teòric i ideòleg d'aquest catalanisme.

Per comprendre Catalunya Nord. De la identitat desnaturalitzada a l'esperança de futur' es presenta dissabte a les cinc de la tarda a la Llibreria Catalana de Perpinyà.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid