Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions anticipades al Parlament de Catalunya el 25 de novembre

Abans del 10 d'octubre les formacions que es vulguin presentar als comicis hauran de comunicar-ho a la Junta Electoral i tindran fins al 20 per registrar la candidatura

25/09/2012 Política

Les properes eleccions al Parlament de Catalunya seran el 25 de novembre. L'avançament electoral l'ha anunciat aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas, durant la seva intervenció al Debat de Política General. 

El cap de l’executiu ha justificat [discurs íntegre] la seva decisió per l'escenari obert després de la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre: “Hi ha un abans i un després”, ha dit, afirmant que "ha arribat l’hora que Catalunya exerceixi el seu dret a l’autodeterminació” de manera “democràtica, pacífica i constructiva”.

S'obre doncs un període de dos mesos d'intensa activitat política. De moment, s'ha de produir la signatura de la convocatòria d'eleccions, que hauria de ser el proper dilluns 1 d'octubre per complir amb els calendaris previstos.

El decret de convocatòria serà publicat l'endemà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Un cop convocades oficialment s'obrirà un període de 54 dies fins els comicis seguint la llei electoral espanyola, la vigent a Catalunya. 

Es dissoldrà el Parlament, caducaran totes les iniciatives legislatives pendents i es donaran per tancades totes les comissions legislatives i també les d'investigació. Aquest fet provocarà que la tan esperada comissió d'investigació de la sanitat catalana finalitzi abans d'haver-se iniciat, com també passarà amb la comissió d'investigació del sector financer.

10 d'octubre, data límit per comunicar la voluntat de presentar-se

Abans del dia 10 d'octubre les formacions que es vulguin presentar als comicis hauran de comunicar-ho a la Junta Electoral, que s'haurà constituït prèviament.

Els partits tindran com a data límit el dia 20 d'octubre per registrar la seva candidatura. La proclamació definitiva de candidatures es farà el dia 28 d'octubre, tot i que els partits o coalicions que no estiguin d'acord amb alguna decisió de la Junta Electoral tindran dos dies per recórrer la decisió.

El divendres 9 de novembre a les 00.00 hores començarà la campanya electoral, que durarà 15 dies, fins al divendres 23 de novembre.

L'ANC, present al debat

El proper dijous 27 de setembre a les 16.00 hores, una representació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) serà present davant del Parlament, coincidint amb el final del Debat de Política General, per recordar als parlamentaris que els més de milió i mig de catalans que van omplir els carrers de Barcelona el passat 11 de setembre ho van fer per un únic objectiu: que Catalunya sigui un nou Estat d’Europa.

D’aquesta manera, l’ANC continua empenyent per tal que la classe política respongui al clam independentista de l’11 de setembre i faci les passes necessàries per tal d’assolir un estat independent.

Debat de Política General fins dijous

Més enllà de l'avançament electoral, el Debat de Política General abordarà també altres temes. Mas ha obert aquest dimarts a les quatre de la tarda el debat, que continuarà dimecres amb les intervencions dels caps dels grups parlamentaris i el debat amb el president, i acabarà dijous a la tarda amb les votacions de les resolucions.

Dijous es votaran desenes de propostes de resolució al Parlament. En aquest sentit, algunes demanaran el posicionament sobre les retallades, la llengua i l'educació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid