Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Oposició als JJOO
Un cantant anglès sobre els Jocs Olímpics: "No es permet cap veu en contra"

Morrissey carrega contra els mitjans de comunicació que només mostren una cara de l'esdeveniment i critica el "patriotisme fanfarró" i la monarquia, que "té segrestats els Jocs Olímpics"

08/08/2012 Cultura

Poques vegades l'oposició a uns Jocs Olímpics obté ressò. Però aquest no és el cas quan l'autor de les crítiques és un cantant famós i, a més, natural del país on se celebren els Jocs. Tot i que les seves declaracions potser no esquerdaran la pau olímpica que es procura l'esdeveniment, aquesta i altres polèmiques que han anat sorgint comencen a fer forat.

Es tracta del cantant anglès Morrissey, el qual ha parlat sense embuts en un escrit a la pàgina web que fa servir per dirigir-se als seus seguidors. A l'article, Morrissey, exlíder de la banda The Smiths, afirma que "mentre Londres de sobte es presenta com una marca de súper-riquesa, l'Anglaterra que hi ha més enllà de Londres s'estremeix rere les retallades, les estretes circumstàncies i els desastres econòmics".

"La família reial té segrestats els Jocs Olímpics"

Morrissey es rebel·la contra la nul·la existència de crítica que permeten els Jocs, i ho atribueix a la monarquia: "L'enlluernadora família reial té, com és natural, segrestats els Jocs Olímpics per a les seves pròpies necessitats i no es permet cap veu en contra".

També té paraules per als mitjans de comunicació que dibuixen una realitat monocolor on l'únic que importa són els Jocs: "Es dediquen les 24 hores del dia a cobrir la reialesa enlluernadora mentre gasten generosament per fer que els britànics se sentin part de l'esdeveniment. El 2012 el públic britànic està a l'altura dels pigmeus: a penes és capaç de raonar".

I va més enllà, i es mostra molt crític quan remarca que tot i que "l'esperit de l'Alemanya del 39 ja s'estén per tots els mitjans de comunicació d'Anglaterrra, el 2013, amb els grotescos Lord i Lady Beckham, creieu-me, es presenta amb un futur negre".

"Patriotisme fanfarró"

Per tot plegat, es confessa "incapaç" de veure els Jocs Olímpics. I en culpa "el patriotisme fanfarró" que entela un esdeveniment utilitzat pels estats de trajectòria imperialista com a excusa per mostrar la seva idea d'esplendor al món.

En el seu escrit, aquest músic mordaç explica que ha viscut una "rica experiència" durant la seva gira per Itàlia, Turquia, Israel i Grècia, viatges "a l'altura de les increïbles respostes que havíem rebut a l'Àsia i a l'Amèrica del Sud", diu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid