Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Despesa pública
Vila d'Abadal, vida privada amb Visa pública?

La CUP ha tornat a demanar a l'alcalde de Vic una relació de les despeses pagades amb les targetes de crèdit de l'Ajuntament

26/06/2012 Política

La CUP ha tornat a demanar a l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d’Abadal, una relació de les despeses pagades amb les targetes de crèdit de l'Ajuntament per poder dur un control de les despeses municipals. 

El passat 4 de maig, els dos regidors de la CUP ja van presentar una instància al consistori demanant el número de targetes que actualment fa servir l'Ajuntament i quines són les despeses associades des del juny passat.

Els dos regidors no van rebre la negativa fins al passat 22 de maig, tot i que legalment les peticions d'informació per part de regidors s'han de contestar en un màxim de cinc dies. La resposta, que no va ser motivada jurídicament, fou:

“En resposta a la instància presentada en aquest ajuntament el dia 4 de maig de 2012, us informem que l'Ajuntament de Vic només disposa d'una targeta VISA que està a disposició de l'alcalde de la ciutat. Així mateix us notifiquem que la comunicació de la relació de les operacions realitzades amb aquesta targeta de crèdit podria vulnerar el dret a la intimitat del mateix alcalde i d'altres persones”.

La CUP s'ha mostrat sorpresa per aquesta resposta perquè en una conversa amb el departament d'intervenció, se'ls havia comunicat que hi ha dues targetes, la de l'alcalde i una altra per a pagar peatges.

A més, discuteix l'argument del dret a la intimitat perquè totes les activitats que faci l'alcalde i que es paguin amb la targeta de crèdit de l'Ajuntament no formen part de la intimitat personal, afirma la CUP, que considera que representen l'activitat pública de Vila d'Abadal. És per això que assegura que "el destí dels diners públics pagats amb les targetes ha de ser públic i transparent".

A més, segons la llei, una de les atribucions del ple és el control i la fiscalització del govern. Per tant, la negativa a la demanda impedirà als regidors de la CUP tirar endavant aquestes tasques.

La CUP també es remet a l'informe El dret d’accés en la informació pública, presentat el mes de març passat pel Síndic de Greuges i que exposa que en els casos d'alta càrrecs de l'administració no es pot impedir l'accés a la informació de despesa pública al·legant la protecció de la intimitat.

De la mateixa manera, el Defensor del Poble Europeu, el juliol de 2008, determinava que el fet de no proporcionar informació sobre despeses del membre del Parlament, incloent-hi dietes i manutenció, suposava un cas de mala administració.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid