Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tortura
La filla de Garzón es posa nerviosa en parlar de les tortures de 1992

María Garzón es posa nerviosa i de cop li tremola la veu quan respon a la pregunta sobre les tortures de 1992

18/06/2012 Drets i Llibertats
"Garzón, la otra cara" Llibre Garzón: la otra cara, de Pepe Rey, en què es destapa el vessant torturador del magistrat

María Garzón, filla de l'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, i autora del llibre Suprema Injusticia, una altra hagiografia del magistrat, ha estat entrevistada avui a Catalunya Ràdio.

Durant l'entrevista a El matí de Catalunya Ràdio sobre temes recents de la judicatura espanyola i les polèmiques al voltant del pare magistrat, Manel Fuentes li ha preguntat sobre les denúncies de tortures dels independentistes detinguts l'estiu del 1992, ordenades precisament per Garzón. En la resposta de María Garzón, una seqüència de pocs segons, es nota un canvi en el to de l'entrevistada, que es posa nerviosa i de cop li tremola la veu quan respon a la pregunta.

La resposta a aquesta pregunta incòmoda, que no coneixem si ja estava pactada, consisteix a argumentar que les denúncies de tortura no eren “competència de l'Audiència Nacional, sinó de la Provincial” i que Garzón es va inhibir de les denúncies per un tema de “competències.” També ha argumentat que “El meu pare va demanar l'informe del metge forense que, d'altra banda, no deia que hi hagués signes de tortura, i després ell es va inhibir en favor de l'Audiència Provincial per un tema de competència. L'Audiència Provincial sí que va actuar amb desídia, ho diu la sentència, en les investigacions i no es van fer les investigacions necessàries per aclarir aquells casos de denúncia de tortura."

En aquesta mateixa línia d'exculpació del paper de Garzón en els nombrosos casos de tortura també ha defensat el seu progenitor argumentant que existeix un “Protocólo Garzón” per combabre la tortura (consistent en situar càmeres de vídeo durant el captiveri del detingut, un protocol que mai ha seguit en els centenars de casos de tortures denunciades en el marc de les seves instruccions a l'Audiència Nacional espanyola).

María Garzón també exculpa l'expresident espanyol Felipe González d'haver estat el màxim responsable dels GAL, l'”X” desconegut d'aquest grup parapolicial, de la qual declara no conèixer més sobre la qüestió.

En altres moments de l'entrevista la filla de Garzón ha dit que no confia que prosperi el recurs que han presentat a Estrasburg contra la pena d'11 anys d'inhabilitació que haurà de complir el seu pare per les escoltes il·legals del "cas Gürtel" També ha acusat el Tribunal Suprem de no fer servir els mateixos criteris amb el seu pare que amb el president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Dívar, ara implicat en la polèmica dels viatges al Marbella.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid