Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sant Cugat del Vallès
EL TSJC avala la denegació d'actuacions urbanístiques a la Torre Negra

Durant els darrers anys la CUP i l'AJSC han protagonitzat diverses mobilitzacions i gestions per evitar que Nuñez i Navarro atemptessin contra aquest indret. El plenari va aprovar al maig la seva protecció.

29/06/2012 Territori

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat en una sentència publicada el passat 29 de maig el dret de l’Ajuntament a denegar, per motius de model urbanístic, el pla presentat per Núñez i Navarro per construir prop de 2.800 habitatges al paratge natural de la Torre Negra. D’aquesta manera, el TSJC desestima la intenció de Núñez i Navarro d’aprovar per via judicial aquest Pla d’Actuació Urbanística (PAU).

Aquesta sentència se suma a la del Tribunal Suprem del 2011 que confirmava la correcta actuació de l’Ajuntament a l’hora de denegar aquest PAU.

Torre Negra, un dels punts polèmics en matèria urbanística

Durant el 2008, la Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra va portar a terme una campanya per recollir signatures perquè es desestimés el Pla d'Actuació Urbanística (PAU) de Torre Negra i es mantingués la qualificació de territori no urbanitzable. En aquest sentit la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va presentar una instància a l'ajuntament santcugatenc reclamant-ne la seva defensa i es va sumar a les alegacions presentades al consistori per preservar l'indret.

Paral·lelament, la contructora Núñez i Navarro va emprendre un campanya d’acusacions envers l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC), acusant-los de 'radicals del medi ambient' per haver per demanat als santcugatencs que no compressin els pisos d’aquesta immobiliària. L’advocat de la immobiliària va amenaçar aleshores amb “mesures legals” els autors de la campanya. L’AJSC i l’empresa immobiliària de l’expresident del FC Barcelona van encetar una batalla legal centrada en l'ús del sector de la Torre Negra, una fortificació romànica situada a Collserola. L'empresa de l'expresident del Futbol Club Barcelona va intentar criminalitzar els membres d’aquest col.lectiu per tal de tirar endavant el seu projecte urbanístic i desviar el problema de fons.

Protecció total de l'espai

En el ple ordinari del consistori del passat mes de maig, l'ajuntament va aprovar la protecció total de l'espai, a l'espera que la Generalitat oficialitzi aquesta protecció de manera definitiva.

Nuñez i Navarro recurrerà la sentència

L'empresa Josel SL, pertanyent al Grup Núñez i Navarro, ha anunciat que recorrerà davant el Tribunal Suprem la sentència del TSJC.

La constructora assenyala que acata la sentència però que discrepa d'aquesta respecte a la fonamentació jurídica que fa de l'únic punt de l'acord municipal que no anul·la i que per això procedirà a presentar un recurs de Cassació.

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid