Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
4 detinguts per una acció a la seu del PP de Lleida

Els Mossos van detenir un home de 52 anys durant la concentració de suport als detinguts

07/06/2012 Drets i Llibertats

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres quatre persones per realitzar una acció a la seu del PP de Lleida. Els fets van tenir lloc el 22 de maig, en el marc de la vaga a l'educació pública, quan al final de la manifestació contra les retallades convocada pels sindicats de l'ensenyament de Lleida un grup de joves va accedir a l'entrada de l'edifici i a les oficines del PP.

Els Mossos els han detingut per desordres públics i danys. Es tracta de JP.F.F de 23 anys; G. G.E. de de 21 anys; A.S.M. de 19 anys i X.V.T. de 26 anys. Segons la versió policial, acabada la manifestació un grup de persones va continuar la marxa per la Plaça de Sant Joan, on està ubicada la seu del PP, i allà una trentena de persones hauria accedit per la força a les oficines, causant, afirmen, els delictes de desordres públics, violació de domicili jurídic, danys i falta de lesions a les persones que es trobaven al seu interior.

De la seva banda, el PP no n'ha tingut prou amb el relat dels Mossos i ha afegit que els joves van intimidar i colpejar la gerent del partit quan els va impedir trencar una foto del president espanyol, Mariano Rajoy.

Les denúncies interposades pels membres del PP i la investigació duta a terme pels Mossos d’Esquadra ha permès la identificació i detenció dels joves, a qui els agents imputen els delictes de desordres públics i violació de domicili jurídic (per accedir a l’interior de la seu d’aquest partit polític en contra de la voluntat del seu titular). Cap dels nois té antecedents policials.

Els detinguts passen a disposició judicial aquest dijous al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, on s'ha convocat una concentració a partir de les 9 del matí.

Un detingut a la manifestació de suport

Davant de les detencions, desenes d'estudiants que participen a la tancada de la UdL es van concentrar davant de la comissaria dels mossos per demanar l'alliberament dels quatre detinguts i denunciar l'estratègia repressiva del conseller d'Interior, Felip Puig. A més, van tallar durant una estona el carrer Sant Hilari i després es van manifestar pels carrers de Lleida.

Durant la protesta, els Mossos d'Esquadra van detenir una persona més, un home de 52 anys, veí de Lleida, que participava a la concentració del col·lectiu estudiantil. Segons la policia l'home està acusat d'atemptat als agents de l'autoritat i desobediència greu.

Dilluns a la matinada els mossos ja van desallotjar del Rectorat una quinzena d'estudiants que participaven en la tancada després que el rector, Roberto Fernández, demanés l'actuació de la policia. No va servir de gaire, ja que els joves van tornar a ocupar l'endemà mateix un espai del Rectorat per continuar desenvolupant la tancada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid