Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Puig, quan tindrem un web per delatar els corruptes?
29/05/2012 Hemeroteca

Com a breu rèplica a l’article del regidor Yécora, publicat amb relació a una moció de la CUP sobre el web d’Interior, cal dir que aquell article consisteix essencialment a reproduir amb les mateixes paraules i amb extensos fragments literals la intervenció del conseller Puig en la Tribuna Barcelona el passat 16 d’abril i que és consultable com a nota de premsa en el web d’Interior.

Per tant, com a rèplica a Felip Puig, m’atreviria a recordar que l’invent del web de delació del Departament d’Interior s’estrena casualment amb relació a uns fets que tenen una naturalesa política important (la vaga general), a més d’un contingut emminentment crític amb l’acció del govern dels millors en el qual ell pertany. Mai abans els cossos policials (sense la tramitació d’un procés judicial, sense una imputació consolidada i sense fets molt més greus, com assassinats) no havien proposat un instrument com aquest, i en canvi ara es pretén utilitzar per uns incidents esdevinguts a Barcelona el 29-M, l’única víctima dels quals va ser el patrimoni, tot ell cobert per les respectives asseguradores.

Per això, a totes les crítiques que s’han fet sobre com aquest nou web anorrea drets fonamentals que són pilars del sistema democràtic: com la presumpció d’innocència, l’honor, la imatge i la intimitat dels afectats en nom de la seguretat, cal afegir-hi que tot això es fa en una qüestió que no té la rellevància que se li ha volgut donar des de la tribuna de Puig.

En canvi sorprèn que tots aquests invents no es proposin per lluitar contra la corrupció política, contra els fraus bancaris o contra els acomiadaments massius, per posar només tres exemples de fets que preocupen molt més la nostra societat i que afecten, aquests sí, la vida, la llibertat i el nostre sistema democràtic d’una forma molt més directa i profunda que els fets del 29-M. Paradoxalment, sobre aquests problemes, el regidor Yécora no se’n deu sentir preocupat. Segur que el perquè de tot plegat és la seguretat?

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid