Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transvasament
El nou cabal ambiental serà l'eix central de la XI Assemblea de la PDE

La presentació del Pla hidrològic de la conca de l’Ebre ens ha tornat  a situar al centre del debat sobre la gestió de l’aigua a l’estat espanyol.

11/05/2012 Territori

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) celebrarà demà a la sala gran de l’auditori de Tortosa, l’onzena assemblea general del moviment en contra dels transvasaments.

L'objectiu és elaborar un document juntament amb els partits polítics, sindicats i agents socials que certifiqui que aquest Pla Hidrològic de conca significa "la mort del Delta", segons paraules de Manolo Tomás, portaveu de la PDE.

La plataforma insisteix  que la proposta de la CHE, que marca que el cabal mínim la majoria dels mesos de l'any és de 80 metres cúbics per segon, molt lluny dels 125 metres cúbics per segon (m3/s) que havien reclamat des de la PDE i la Generalitat.

Per a la PDE, darrera d'aquestes xifres hi ha la clara intenció de transvasar. Des de la plataforma sempre s'ha tingut l'idea  clara quin era la política d'aigua del Govern espanyol, però ara l'han materialitzat sense utilitzar la paraula transvasament, però amb aquesta proposta "es fa evident que preparen la reserva necessària d'aigua per transvasar".

Tot i així,  la plataforma valora positivament les reaccions polítiques que s'han produït  en contra del nou cabal ja que per primera vegada existeix la sensació que hi ha una certa coincidència política al territori, encara que la PDE remarca que "ens agradaria que no es quedés només en això".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid