Independentisme
Albert Botran i el seu llibre sobre la CUP omplen el país de presentacions

Aquesta setmana és el torn de la Societat Coral l'Espiga de les Corts i la llibreria La Llamborda de Caldes de Montbui

15/05/2012 Lletres

Des de la presentació del llibre Unitat Popular. La construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres el passat mes d'abril, l'autor, l'historiador Albert Botran, ha iniciat una intensa gira de presentacions arreu del país per donar a conèixer el llibre i la història de la CUP i el naixement i creixement de l'independentisme d'esquerres.

Aquesta gira l'ha dut des de mitjans d'abril a fer presentacions a l'Ateneu Layret de Barcelona, al Casal Independentista Ocell Negre de Lleida, la Facultat de Dret de la UB de la mà del SEPC, el Casal La Teixidora d'Igualada i també a la Gabella d'Arbúcies a través de la CUPA, que té un capítol destacat al manual del també regidor de la CUP a Molins de Rei.

Dimarts passat va fer la presentació justament a la seva vila, concretament a l'Ateneu Mulei de Molins de Rei. Aquest dijous és el torn de la Societat Coral l'Espiga del barri de Les Corts, on es realitzarà un sopar-tertúlia per presentar el llibre. Divendres Botran es desplaçarà fins a Caldes de Montbui per presentar l'obra a la llibreria La Llamborda. El calendari de presentacions es pot seguir a través de la pàgina de Facebook del llibre.

A més, Botran també ha estat entrevistat en diversos mitjans de comunicació, com El Triangle o l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

A les presentacions, Botran exposa què és la Candidatura d’Unitat Popular i quin és l’espai polític que representa i quins són els fonaments en els quals se’n sustenta el corpus ideològic i quina n’ha estat l’evolució al llarg de la seva existència. Així mateix, repassa els moments més importants en la vida d’aquesta organització política i de l’independentisme d’esquerres modern al conjunt dels Països Catalans.

Albert Botran (Molins de Rei, 1984), és membre del Secretariat Nacional de la CUP i regidor a Molins de Rei. Màster en Història Comparada (segles XVI-XX), per la UAB. Premi Francesc Carreras Candi per la tesina Pensar històricament els Països Catalans (2010). És coautor del llibre Les proclames de sobirania de Catalunya 1640-1936 (2009). Actualment, treballa de tècnic en una entitat cultural. Participa a l’Ateneu Mulei, actua als Pastorets i ha guanyat dues vegades el Combat de Corrandes de la Garrotxa. Col·labora a Ràdio Molins de Rei, escriu regularment a El Punt Avui i ha publicat articles de temàtica política a Llibertat.cat així com a La Veu de la Terra, Lluita, L’Accent i Eines.