Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
Mobilització contra una parada militar a Alcoi

El proper dissabte, a les 12 h, tindrà lloc a la plaça d'Espanya d'Alcoi un acte militarista protagonitzat per l'exèrcit espanyol sota el vist-i-plau de l'Ajuntament, ja que cap partit de la Corporació va mostrar la seua disconformitat de forma oficial.

18/04/2012 Drets i Llibertats
Per manifestar-se en contra d'aquest esdeveniment, s'ha fet una crida a participar-hi per expressar el rebuig als exèrcits, a les guerres, a la militarització de la societat i a les depeses militars.

El passat 17 d'abril es va reunir a la UNESCO el Col·lectiu per la Cultura de Pau i Noviolència del comtat i l'Alcoià (COCUPANCA), on es va decidir aquesta acció que ha estat considerada com una "demostració de força i poder que està fora de lloc en els temps de crisi, amb retalls socials, mentres es mantenen les despeses militars".

Per la seva banda, el coordinador local d'Esquerra Unida del País Valencià a Alcoi, Diego Fernández, ha lamentat la celebració d'una parada militar a la Bandeja el proper dia 21 d'abril, en entendre que es tracta d'un acte "que exalta els valors militars, el patriotisme i una sèrie de conceptes que contrasten amb la democràcia i el progrés".

El coordinador local ha volgut subratllar que cal distingir aquests valors "bèl·lics" del reconeixement que mereixen, per la seua presència social a les nostres comarques, els professionals de l'exèrcit que treballen a la base de vigilància i control aeri d'Aitana, ja que "tots sabem que són un exemple de convivència amb la ciutadania de les nostres comarques". Per tant, el que EUPV-Alcoi critica és "el fet d'extrapolar aquest esperit patriòtic de les casernes a la vida cívica alcoiana, convertint la plaça en què s'han de celebrar les festes de tot Alcoi en escenari d'un acte militar. Per això, des d'Esquerra Unida, com a organització, no podem identificar-nos amb l'acte".

Segons Diego Fernández, "no deixa de causar certa sorpresa que un Govern d'esquerres, que predica valors d'igualtat, de llibertat i de pau, haja accedit a promoure un acte amb aquestes característiques, sense haver calculat bé el que suposa que aquesta celebració tinga lloc el Dia dels Músics, confonent les festes populars amb aquesta parada militar, a més del trasbals que un acte així pot crear per la circulació i els preparatius previs a la celebració dels Moros i Cristians".

Fernández ha demanat a tots els integrants del Govern progressista d'Alcoi que, en cas de plantejar-se altres iniciatives semblants, "no estaria de més consultar a les bases dels seus respectius partits, ja que els grups de l'esquerra local hem coincidit en les manifestacions contra la guerra d'Irak, i sobta que el mateix lloc que va acollir aquelles protestes, la Plaça d'Espanya, siga ocupat ara per una exhibició militar".


Ajuntament


Cal recordar que la celebració de l'acte de la Jura de Bandera es va decidir a una Junta de Govern en la qual cap partit de la Corporació va mostrar la seua disconformitat de forma oficial.

L'Alcalde Toni Francés ens avançava que ell prendrà part de l'acte com a màxima autoritat local, però el seu Grup Municipal té total autonomia per respondre individualment. Rafa Carbonell ja ens ha dit que no té pensat estar present, tot i mostrar el seu reconeixement al destacament d'Aitana per la seua forta vinculació amb el municipi d'Alcoi. Tot i això, sí ho farà Paco Blay com a únic representant del partit.

Tampoc assistirà cap membre d'Esquerra Unida-l'Entesa, destacant en la veua del seu regidor Paco Agulló que la seua formació sempre s'ha considerat "anti-militarista" i consideren que "no és procedent" realitzar un acte així a la plaça del poble sent que eixa mateixa vesprada és el Dia dels Músics.

Altres fonts apunten que alguns regidors sí que han avançat la seua participació activa en l'acte, sobretot membres del Partit Popular.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid