Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La revista nord-catalana "Mil Dimonis" celebra el seu 10è aniversari

Per celebrar l’aniversari, el proper 21 d’abril per la festa de Sant Jordi,  l’APLEC serà present a la Biblioteca Bernard Nicolau de Perpinyà. A partir de les 10h s’hi faran lectures de contes i tallers de manualitats.

10/04/2012 Lletres
Aquest abril de 2012, fa 10 anys que ha sortit el primer número de la revista, un petit format de 24 pàgines que durà fins el 2005 quan es va passar a un gran format de 26 pàgines.

El 2002, l’Associació per a l’ensenyament del català (APLEC) es va adjuntar amb associacions basques, bretones, corsesi occitanes per formar l’associació Coopelingua. Juntes les associacions van editar una revista mensual comuna per als infants en 5 llengües: Plumalhon occità, Louarnig bretó, Pika basc, Aiò cors i Mil Dimonis català. També es van publicar una sèrie d’àlbums per a la mainada: Fredolic, Les aventures de la Lea, La graneta, Les aventures d’en Pelut, Pobles del món, i quaderns de coloratge.

Després d’un tall de 4 mesos entre el juny i l’octubre de 2009, l’APLEC i la revista Mil Dimonis comencen una nova etapa, sols, però guardant tanmateix un lligam amb els companys occitans de Plumalhon amb qui encara comparteixen els còmics i algun article. Editar sols va tenir algunes conseqüències com ara la reducció del nombre de pàgines, de 26 inicialment a 8 pàgines ara. Però sobretot va comportar de passar de 300 exemplars editats a 3000 (i 3500 ara) cada mes. O sigui uns 10.000 lectors i lectores mensuals.

Des del novembre de 2010 la portada i els contes publicats a Mil Dimonis són dissenyats per dibuixants professionals i des d’aquest gener comptem amb la col·laboració d’Émilie Alenda, autora de “Amb la Lluïsa”, un còmic exclusivament dibuixat per la revista.

Per celebrar l’aniversari, el proper 21 d’abril per la festa de Sant Jordi l’APLEC serà present a la Biblioteca Bernard Nicolau de Perpinyà (ex CeDACC, av. de Gran Bretanya). A partir de les 10h s’hi faran lectures de contes i tallers de manualitats. També s’hi exposaran les altres publicacions de l’APLEC.

El dimecres 2 de maig, Mil Dimonis us convida a l’Espertinar dels 10 Anys a la Llibreria Catalana de Perpinyà (7, pl. Joan Payrà). Els mainatges que vindran tindran dret a un regalet sorpres 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid