Alliberament nacional
Uns 7.000 independentistes participaran a la constitució de l'ANC

L'acte tindrŕ lloc dissabte al Palau Sant Jordi

06/03/2012 Política
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol portar al Sant Jordi 7.000 independentistes a l'acte constituent d'aquest dissabte al Palau Sant Jordi per donar el tret de sortida a un moviment que pretén assolir una majoria social favorable a l’estat propi.

El membre del Secretariat Nacional de l'ANC Joan Contijoch ha explicat en roda de premsa que l'acte constarŕ de dues parts. En la primera, de 10 a 12 hores, se celebrarŕ l’assemblea constituent, amb la pertinent votació d’esmenes que hagin quedat vives en el debat que van realitzar els membres de l’ANC el passat dissabte 3 de març. La segona part servirŕ per ratificar la constitució de l’Assemblea en un acte que serŕ presentat per Jaume Comas, Mercč Montalŕ, Sergi López i Txe Arana.

El catedrŕtic de cičncia política a la Universitat Pompeu Fabra i membre del Consell Permanent, Ferran Requejo, ha destacat la importŕncia de l’acte com a punt de partida d’un moviment que pretén aconseguir “una majoria interna clara” favorable a l’emancipació nacional. Requejo ha afirmat que la causa de l’ANC és “pacífica i tranquil·la, perň totalment contundent”, i ha afirmat que l’assemblea general “constitueix un abans i un després”.

Contijoch i Requejo han fet aquestes declaracions en roda de premsa al CIEMEN, en quč s’han explicat altres detalls de l’acte, com el fet que diversos autocars sortiran d’arreu del territori per portar aquells qui ho vulguin al Palau Sant Jordi. A més dels adherits a l’ANC, també podran assistir a l’acte els simpatitzants de l’Assemblea, a través d’una quota d’assistčncia.