Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP farà "un pas endavant" en l'Assemblea Nacional de diumenge a Reus

Aquesta Assemblea Nacional té el repte d'adaptar l'organització a la nova realitat sorgida de les eleccions municipals del maig del 2011

06/03/2012 Política
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) celebrarà aquest diumenge 11 de març la seva Assemblea Nacional al Teatre Bartrina de Reus. Tota la militància està cridada a participar en el debat, millora i aprovació d'una ponència política i organitzativa que ha estat elaborada per un grup de treball amb representació de totes les Assemblees Territorials de la CUP i debatuda en els darrers mesos pel conjunt de l'organització.

Aquesta Assemblea Nacional té el repte d'adaptar l'organització a la nova realitat sorgida de les eleccions municipals del maig del 2011, on la CUP va aconseguir més d'un centenar de regidors, l'entrada per primera vegada de representants en Consells Comarcals, i la gestió de quatre governs municipals.

Pel que fa al debat sobre la participació en eleccions supramunicipals, en aquesta ocasió no es decidirà a quins comicis es presentarà la CUP, sinó que es dotarà de mecanismes per fixar les condicions que s'han de donar per participar en eleccions supramunicipals.

"Un pas endavant"

En la ponència titulada "Un pas endavant" s'aborda el reforçament de les estructures organitzatives de la CUP, com el Secretariat Nacional, el Consell Polític i les Assemblees Territorials amb l'objectiu de dotar les assemblees de la CUP de totes les eines necessàries per desenvolupar la seva tasca amb la màxima eficiència.

Un altre repte d'aquesta Assemblea Nacional serà el de dotar l'organització de mecanismes per perfilar i detallar un discurs nacional que avanci cap a la construcció de la Unitat Popular. Per aquest motiu la CUP es dotarà de Comissions de Treball per afrontar aquest repte.

Segons ha explicat la formació en un comunicat, la CUP vol esdevenir "un motor polític en el procés de construcció i articulació de la unitat popular" i rebutja "limitar-se a exercir un paper de representant institucional de les lluites populars i impulsant la mobilització, l'agitació i la participació activa en les lluites socials".

Creació d'una taula de coordinació de l'esquerra independentista


La ponència posa èmfasi en la coordinació amb aquelles forces polítiques que comparteixen amb la CUP els seus objectius estratègics i que han de permetre la definició d'un programa polític d'alliberament nacional i social.

Per aquest motiu la CUP es fixarà com a objectiu la creació d'una taula de coordinació de les diferents organitzacions i sectorials de l'esquerra independentista. A més, definirà la participació de la CUP en els moviments populars per l’autodeterminació, dibuixarà un projecte d'Assemblea de Regidors i Regidores dels Països Catalans i prioritzarà la participació de la CUP en els moviments en defensa dels drets socials i contra les retallades de serveis públics i drets socials.

Expansió als Països Catalans, una de les prioritats


Un dels reptes importants que afrontarà la CUP en els dos anys vinents, més enllà de l'aposta decidida pel creixement i la consolidació dels nuclis ja existents, és la de prioritzar l’expansió de la CUP a tots els Països Catalans. La CUP vol expandir l'organització cap als territoris on encara no té implantació, com les Illes, les Terres de l'Ebre, els Pirineus, el País Valencià, Andorra i la Catalunya Nord.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid