Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Els Premis Enderrock 2012 constaten el gran moment creatiu de la música catalana

Més de 1.200 persones omplen la sala Apolo en una gala que ha esdevingut un any més el punt de trobada del sector musical del país

13/03/2012 Cultura
La sala Apolo de Barcelona va ser testimoni ahir al vespre de l'onzena gala de lliurament dels Premis Enderrock. Com cada any, el Grup Enderrock ha reunit el sector musical del país amb l’objectiu de constatar i visualitzar el gran moment creatiu de la música catalana. La sala del Paral·lel barceloní ha acollit enguany per primer cop la gala dels Premis, que ha reunit 1.200 persones entre públic, premiats i convidats. Una quarantena de mitjans de comunicació d’arreu dels Països Catalans han cobert un acte que ha esdevingut el punt de trobada anual del sector musical del país. La gala d’enguany ha estat conduïda pel periodista de Catalunya Ràdio Pere Mas i ha estat molt viva a les xarxes socials a través de l’etiqueta de Twitter #PremisEDR.

Entre els músics que ahir van trepitjar l'escenari de l'Apolo per recollir premi destaca Manel (millor disc de l’any per la crítica i també per la votació popular), Joan Colomo (millor artista de cançó d’autor segons la crítica) o La Iaia (millor grup revelació segons la crítica). La votació popular, que ha reunit 22.000 vots, ha reconegut Obrint Pas (millor artista de pop-rock), Anna Roig i l’Ombre de ton Chien (millor disc i millor directe de cançó d’autor), Cesk Freixas (millor artista de cançó d'autor) o Quico el Célio el Noi i el Mut de Ferreries (millor disc, cançó i artista de folk), entre d’altres. El jove grup barceloní Amelie ha recollit el premi al grup re velació per votació popular.

La nit ha comptat amb quatre actuacions en directe: Joan Colomo, guanyador del premi de cançó d’autor segons la crítica, Els Catarres, que han presentat nova formació amb secció de vents i percussió després d’haver guanyat el premi a la millor cançó de l’any per votació popular per “Jenifer”, Obrint Pas, que han presentat el seu espectacle acústic en un dels moments àlgids de la vetllada, i Txarango, grup revelació de la temporada i protagonistes de la portada de la revista Enderrock del mes de març, que han tancat la nit presentant les cançons de Benvinguts al llarg viatge, el seu disc de debut.

Els Premis Enderrock han estat entregats per un seguit de personalitats populars del món de la música i la cultura. Destaquen l’actriu Sílvia Bel, el pallasso Tortell Poltrona, les periodistes Txe Arana i Bibiana Ballbé, els mediàtics Roger de Gràcia, Laia Ferrer i Carles Pérez (El Matí i la mare que el va parir) i músics com Els Amics de les Arts, David Carabén (Mishima), Dani 'Macaco' i Santi Balmes (Love of Lesbian). A l’acte també hi ha assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurans.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid