Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PP
"La Guàrdia Civil a Catalunya té un comportament exemplar"

El ministre de l'Interior nega que la Guàrdia Civil maltractés un home a l'aeroport del Prat per parlar català

01/02/2012 Drets i Llibertats
Dos guàrdies civils apallissen un home perquè parlava català a l’aeroport del Prat Dos guàrdies civils apallissen un home perquè parlava català a l’aeroport del Prat | Autor: Arxiu
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, s'ha manifestat sobre el cas de maltractaments i vexacions que va denunciar un advocat de Barcelona. Preguntat per CiU, el ministre va explicar dimarts que ha tingut "un especial interès personal en què la Guàrdia Civil investigués aquest cas i que em traslladés la veritat del succeït". Amb la versió de la Guàrdia Civil a la mà, va afirmar que "no tinc cap dubte" que "la informació de la Guàrda Civil es mereix tota la credibilitat". Segons el ministre, el denunciant "ha faltat a la veritat absolutament".

Però Fernández Díaz va anar més enllà, i va asseverar que "la Guàrdia Civil a Catalunya i a la resta d'Espanya té un comportament exemplar".

Així, assegura que la Guàrdia Civil "no va obligar en cap moment a expressar-se en castellà" l'advocat, que va denunciar haver estat insultat i agredit per un caporal de la Guàrdia Civil al pont aeri de l'Aeroport del Prat per parlar català. Fernández Díaz assegura que "no hi va haver cap maltractament físic" ja que els agents de la guàrdia civil "no portaven cap tipus de defensa".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid