Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Policial Municipal de Girona homenatja un tinent de la Guàrdia Civil

La CUP rebutja "el gir cap a la dreta i cap a postures espanyolistes" del govern de Carles Puigdemont

26/01/2012 Política
La Policia Municipal de Girona va homenatjar dissabte passat en un acte al Teatre Municipal diversos agents que han destacat en la realització del servei. Es dóna la circumstància que un dels guardonats va ser un Tinent General de la Guàrdia Civil.

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha condemnat aquest fet, i ha qüestionat la vinculació de l'alt comandament de la Guàrdia Civil amb Girona. "No acabo d'entendre perquè la nostra ciutat ha d'homenatjar membres d'un cos que durant molts anys ha mostrat una clara hostilitat envers la nostra llengua, terra i cultura", remarca, alhora que recorda que es tracta d'un cos que ha estat condemnat per tortures, i que va tenir un paper destacat en l'operació Garzón el 1992, en què desenes d'independentistes van ser detinguts i torturats.

D'altra banda, Navarro també recorda la humiliació a què uns agents de la Guàrdia Civil van sotmetre un veí de l'Alt Empordà fa pocs dies simplement per dur el CAT a la matrícula.

Per tot plegat, considera que "amb aquestes actituds l'únic que fem és normalitzar un cos repressor en terres catalanes i trair la memòria dels catalans i catalanes que han lluitat durant tantes generacions per la llibertat del nostre poble i la democràcia. Una llibertat que la Guàrdia Civil i d'altres cossos armats de l'estat espanyol sempre ha coartat".

La CUP denuncia el "gir a la dreta de Puigdemont"

Arran d'aquest acte de la Policia Local, Navarro ha denunciat "el gir cap a la dreta i cap a postures espanyolistes" del govern de l'alcalde, Carles Puigdemont, que en diverses ocasions s'ha manifestat obertament independentista. En el mig d'any que porta al govern, ha impulsat pactes amb el PP, assistència a actes de la Guàrdia Civil i condecoracions a un alt comandament d'aquest mateix cos, tal com enumera el mateix Navarro al seu bloc.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid