Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Democràcia participativa
Toc d'atenció a l'alcalde de Martorell per vetar la participació als plens

Dues activistes del moviment 15-M es van queixar perquè la Policia Local no els va permetre accedir al ple del 22 de juny

14/02/2012 Política
El Síndic de Greuges ha fet un toc d'atenció a l'alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU), per prohibir l'accés dels ciutadans als plens municipals. Dues activistes del moviment 15-M es van queixar perquè la Policia Local no els va permetre accedir al ple del 22 de juny, que va aprovar el cartipàs municipal, els assessors i les retribucions als representants polítics.

Per prohibir l'accés al ple, Esteve va al·legar que l'anterior ple havia acabar amb disturbis i que la sala on se celebrava estava plena. Segons les activistes, es va vulnerar d'aquesta forma el seu dret a seguir els plens. 

Rafael de Ribó recorda que la llei catalana determina que les sessions dels plens són públiques i que el reglament de participació de Martorell indica que cal garantir aquesta publicitat amb espai suficient i, si cal, transmissions audiovisuals o megafòniques.

En aquest sentit, troba a faltar mesures per garantir "les condicions suficients d'espai" per així "afavorir la publicitat de les deliberacions".

"No he trobat cap referència a les mesures adoptades per aconseguir que en la sessió del 22/06/2011 es garantissin les condicions suficients d'espai i les retransmissions audiovisuals i megafòniques necessàries per afavorir la publicitat de les deliberacions", assegura el Síndic.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid