Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EDUCACIÓ
El govern de les Illes Balears deu milers d’euros als centres educatius

L’STEI-i reclama un calendari de pagament de les partides pressupostàries assignades als centres

25/01/2012 Educació
Després que els centres docents públics de les Illes Balears revessin la setmana passada la informació del pressupost de funcionament dels centres corresponent a l’any 2012, el Sindicat de treballadors-Intersindical de les Illes Balears (STEI-i) ha volgut reclamar al Govern que es compleixi el calendari de pagament així com el manteniment dels recursos econòmics destinats als centres contemplats als pressupostos del 2011.

Segons el mostreig realitzat per l’STEI-i, en més de cinquanta centres d’infantil i primària i de secundària s’ha constatat una retallada de més del 25% en aquestes partides entre el 2011 i el 2012. Per altra banda, la mitjana del deute als centres de primària oscil•la al voltant dels 13500 euros mentre que la dels instituts de secundària es mou al voltant dels 42000 euros per centre. El Sindicat ha assegurat que “el deute acumulat de l’any 2011 que la Conselleria té amb els centres docents arriba a xifres absolutament preocupants i en molts de casos supera el pressupost anual”.

STEI-i ha denunciat que a causa d’aquests impagaments molts dels programes i activitats que fins ara es duien a terme, com el servei de menjador, la neteja dels centres, l’escola matinera, les beques, els intercanvis o els programes d’èxit escolar, ara estan en risc de desaparició. El Sindicat també ha lamentat que fins i tot el mateix funcionament dels centres se’n vegi afectat: “Fins ara alguns centres han sobreviscut gràcies a les aportacions extraordinàries de les famílies i de les associacions de pares, però aquests recursos també s’han exhaurit i la situació a què s’ha arribat és dramàtica”.

Els treballadors i afectats han demanat a la Conselleria que faci front als seus compromisos i compleixi amb la promesa que va fer el president José Ramón Bauzá en el seu discurs d’investidura, en el qual afirmà que aquesta legislatura seria coneguda com “la legislatura de les autopistes de l’educació”. L’STEI-i ha volgut reclamar, de la mateixa manera que altres col•lectius afectats per la morositat del Govern, un calendari real de pagaments que contempli les assignacions pendents i les d’aquest any 2012 així com, que el pressupost dels centres per al 2012 es mantingui, com a mínim, igual que el de 2011.
Valora
Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  4. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  5. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  6. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  7. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. “Cal protestar fins i tot quan no serveix de res” (Manuel de Pedrolo)
  10. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid