Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abús policial
El Síndic de Greuges adverteix que l'actitud dels Mossos a les protestes és "desproporcionada"

El síndic recorda a Interior que és obligatori mostrar el número d'identificació professional

13/02/2012 Drets i Llibertats
El Síndic de Greuges s'ha afegit a les crítiques des de mesos ençà es queixen de l'abús policial dels Mossos d'Esquadra cap a aquelles persones que es rebel·len contra les injustícies. Tant és així que Rafael de Ribó ha titllat de "desproporcionada" l'actitud dels cossos policials a les manifestacions i concentracions.

A més, ha denunciat el fet que els agents policials no s'identifiquin. Segons es desprèn de l'Informe Anual 2011, les situacions que més queixes ha motivat té a veure amb l’incompliment, per part dels cossos policials, de l’obligació d’exhibir el número d’identificació en un lloc visible per evitar la indefensió dels ciutadans.

L’exhibició del número d’identificació professional en el cas dels agents policials és una obligació i així ho ha recordat el Síndic de Greuges en diverses ocasions al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

De moment però, Interior segueix sense castigar els responsables dels abusos i sense donar les instruccions oportunes per corregir aquesta mancança, tal com ha recordat també el síndic.

Respecte als abusos policials, el passat 27 de desembre del 2011 el síndic ja va lliurar a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l’informe del segon any de funcionament de l’Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura i d’altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants.

En l’informe es recullen les actuacions dutes a terme per l’Equip de Treball en les seves visites periòdiques a centres on hi ha persones privades de llibertat. Segons Ribó, molts dels centres de reclusió "no disposen dels espais adequats ni dels mitjans necessaris per acollir-hi detinguts amb totes les garanties i salvaguardes dels drets que els són reconeguts".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid