Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els sindicats combatius denuncien "les brutals càrregues policials" de l'1 de maig

Les organitzacions sindicals convocants de la manifestació alternativa que l'1 de maig va viure enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra i un balanç de 15 detinguts han denunciat "les brutals càrregues policials". Els organitzadors asseguren que diverses persones alienes als aldarulls "van viure autèntiques escenes de pànic, van resultar ferides o van resultar impactades per les noves i lesives pilotes de goma".
 

"La virulència de les càrregues, d'agressions gratuïtes i de les pallisses durant les detencions va deixar una llarga llista de persones ferides".

02/05/2011 22:39 Drets i Llibertats
En aquest sentit, denuncien l'actitud "reiteradament provocativa i xulesca" dels agents de paisà, que segons asseguren "van arribar a participar dels aldarulls" i suposadament van agredir "amb cops i agressions amb porres extensibles injustificades".

De la seva banda, critiquen que al·legar que la crema d'un ninot de falla del president de la Generalitat, Artur Mas, "és constitutiu d'un delicte d'amenaces és una autèntica aberració jurídica que recorda la polèmica de la crema de fotos del rei". El fet que se sancionin els organitzadors de la manifestació ho consideren "una mostra de feblesa política i de discurs fàcil per criminalitzar qualsevol expressió de dissidència i un intolerable atac obert i directe al teixit social i crític que no deixarem passar".

Puig avisa que tensarà la llei al màxim
 
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha dit aquest dilluns en una entrevsita a Rac1 que des del Departament que comanda "tensarem la llei al màxim" per evitar els aldarulls públics que es produeixen en determinades manifestacions al carrer, i ha anunciat que instruirà un expedient administratiu als quinze detinguts "perquè no han garantit l'ordre públic". A més, ha avisat els convocants que amb aquests precedents "és possible que poguem arribar a tenir arguments per denegar una propera manifestació". En un primer moment Puig ha dit que cal anar "fins allà on permet la llei i una mica més" per aturar aquestes situacions de desordre públic i malbaratament de mobiliari urbà o particular, paraules que després ha matisat per dir que s'interpretarà la llei de la manera més restrictiva possible, i no més laxa. Els sindicats combatius interpreten aquests declaracions "com l'anunci d'un periode difícil per als drets civils, intensiu en abusos de poder i que ens retrocedirà a èpoques repressives anteriors".  
 
 
Els sindicats es desmarquen dels aldarulls
 

Les organitzacions convocants, Papers per tothom, Intersindical Alternativa de Catalunya, Comissions de Base i la Coordinadora Obrera Sindical (COS), han explicat en un comunicat que es desmarquen dels aldarulls que es van succeir en el marc d'una manifestació que, expliquen, es realitza des de fa més de set anys sense que mai hi hagi hagut enfrontaments com els d'aquest diumenge. "Ni el Departament d'Interior ni l'activa Divisió d'Informació van alertar en cap moment que això pogués succeir. Els organitzadors vam ser els primers sorpresos", confessen.

Les organitzacions asseguren que van acordar una manifestació pacífica i assenyalen que es desmarquen absolutament d'aquests fets. "Es tractava d'una mobilització social pacífica que aplega sindicats alternatius, moviments socials i col·lectius populars, així com, enguany, treballadors de l'ensenyament i la salut pública", insisteixen.
 

Els Mossos fan públics els noms dels detinguts i difonen els objectes confiscats

dscf5904Els Mossos d'Esquadra han fet públics els noms de les 15 persones detingudes a la manifestació i tots els objectes confiscats per tal de demostrar la suposada violència amb la que pretenien actuar i justificar així les seves actuacions. En aquest sentit, la policia ha intervingut martells especials d'escalada, bengales, material pirotècnic, ampolles amb líquid inflamable, motxilles plenes de pedres i d'altres objectes contundents als detinguts. A més, ha divulgat la xifra de 13 agents ferits, però no pas el de manifestants, i ha comptabilitzat que durant els enfrontaments es van trencar vidres a onze entitats bancàries, dues concessionaris, tres comerços i una porteria d'habitatges particulars. Segons les dades públiques dels Mossos també es van cremar cinc contenidors i un cotxe i a un altre li van trencar els vidres.

Els agents van utilitzar per primer cop les llançadores GL-06 per neutralitzar i detenir els manifestants. Als 15 detinguts se'ls imputen delictes de desordre públic i atemptat contra els agents de la autoritat. Els detinguts són Paul Charles S. de 24 anys, Cesar F. G. de 21 anys, Marc T. M. de 20 anys, Ian L. M. de 20 anys, Peter L. de 20 anys, Jorge A. C. de 35 anys, Santiago J. H. de 20 anys, Simon Vejle N. de 22 anys, Valentín L. de 27 anys, Antonio R. M. de 27 anys, Kader A. C. de 21 anys, Anabel C. H. de 43 anys, Julia C. G. de 43 anys, Ainhoa B. B. de 19 anys i Noelia S. B. de 21 anys. Del total dedetinguts, cinc acumulen antecedents per fets similars.  

Els Mossos d'Esquadra van detenir els manifestants a l'alçada de la Plaça de Sant Gregori Taumaturg, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, sense alterar el desenvolupament pacífic del gruix de la manifestació que va acabar al carrer de Villarroel, davant de l'Hospital Clínic.

 

dscf5896

 

Per saber-ne més:

Una quinzena de detinguts en les protestes de l'1 de maig

 

1 de maig: Lluita sindical per fer front a les retallades socials i laborals

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid