Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Periodisme
Mèdia.cat aconsegueix el finançament per l’Anuari en un sol dia i amplia horitzons

Els impulsors del projecte han decidit ampliar els objectius i per tant seguir recaptant finançament per tirar-los endavant

24/01/2012 Comunicació
L’Observatori crític dels mitjans impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils va aconseguir ahir a última hora de la nit els 3.200€ que havia previst pel finançament del proper Anuari de temes silenciats. La iniciativa, que ha optat pel micromecenatge com a forma de finançament, va aconseguir la xifra prevista poc més de 12 hores després d’haver-se fet públic el projecte.
 
Els coordinadors de l’Anuari Mèdia.cat, els periodistes Roger Palà i Sergi Picazo, han valorat la recaptació com “un èxit rotund” tenint en compte que el projecte comptava amb un total de 40 dies per aconseguir el finançament previst. “La conclusió és que el periodisme sempre ha interessat”, ha escrit Roger Palà en una carta d’agraïment dirigida als mecenes, “però ara, sobretot, el que interessa són iniciatives que el facin visible i que potenciïn la vessant crítica i rigorosa de l'ofici”.

"Gràcies però... #seguim"
Tot i haver aconseguit la xifra prevista en un temps rècord, la possibilitat de finançar l’Anuari continuarà activa durant els propers 39 dies a la web de Verkami, la plataforma web especialitzada en micromecenatge cultural i social on hi ha allotjat el projecte. És per això que des de Mèdia.cat s’ha decidit ampliar el projecte per donar-li més força.

Així, tal i com es pot llegir en aquest post que ha penjat Sergi Picazo al web de Verkami, si s’arriba als 3.900 euros es farà una web específica de l'Anuari Mèdia.cat amb un disseny propi i ben treballada. Si la xifra se supera i s’arriba als 4.500 euros, s’afegiran tres temes silenciats més, ampliant a 15 el nombre total  de reportatges. Si, en canvi, la xifra que s’aconsegueix és la de 4.900 euros, l’Observatori preveu fer presentacions públiques de l'Anuari a Palma, València i Perpinyà. Finalment, si aquesta xifra és superada, tot el que es recapti a partir de llavors anirà directament destinat a finançar el Grup Barnils, Mèdia.cat i les seves activitats.
 
El projecte final veurà la llum el proper 3 de maig, coincidint amb el dia mundial de la llibertat d’expressió. A més de les aportacions que estan fent els micromecenes, l’Anuari Mèdia.cat d’enguany compta amb el suport del màster La Comunicació dels Conflictes internacionals Armats i dels Socials de la UAB, d’una banda, i amb el Col·legi de Periodistes de l’altra, que en finança la impressió. La distribució de l’Anuari imprès serà possible gràcies a un acord amb l’editorial Virus.
 
Aquest ha estat el segon any que l’Observatori, que a més del Grup Barnils compta amb el suport de la Fundació Escacc, ha promogut un Anuari de temes silenciats. La bona rebuda que ha tingut fins ara el projecte ha consolidat l’Anuari com un dels pilars més importants de la feina de l’Observatori crític dels mitjans.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid