Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
La cançó en català revifa a la Catalunya Nord

La cançó en català a la Catalunya Nord viu actualment un dels seus moments més dolços des de la Nova Cançó

31/01/2012 Cultura
La cançó en català a la Catalunya Nord viu actualment un dels seus moments més dolços, salvant distàncies amb la resta de territoris del país. Una mostra n'és el Col·lectiu Joan Pau Giné, una entitat creada l'estiu del 2010 amb l'objectiu d'obrir un nou camí per la cançó en català a la Catalunya Nord i que actualment compta amb una quarantena de grups nord-catalans que ja canten una part o la totalitat del seu repertori en català.

Es pot parlar d’un vertader moviment que marca una revifalla en aquest tros dels Països Catalans ja que no sorgien nous artistes d’expressió catalana des de la Nova Cançó i la població identificava la música catalana exclusivament amb havaneres i sardanes.

Com a mostra d'aquest reviscolament, el col·lectiu ha elaborat un documental que es presentarà dijous 9 de febrer al cinema Castillet de Perpinyà. El documental presenta la primera fornada de grups que van integrar el col·lectiu des de la seva creació.

En aquest documental, realitzat pels Angelets de la Terra i subtitulat en català i en francès, els músics entrevistats conten llurs itineraris i les raons per les quals van triar d’adherir al projecte del Col·lectiu Joan Pau Giné. Aquestes entrevistes il·lustren les imatges dels concerts de presentació del col·lectiu a la Catalunya Nord i al Principat de Catalunya.

Alguns dels entrevistats són Xavi Sarrià, cantant d’Obrint Pas i Francesc Ribera Titot, cantant de Brams i Mesclat. Sarrià i Ribera comparen les realitats del País Valencià i del Principat i animen els artistes del nord de l’Albera.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid