Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP estreny vincles amb la Catalunya Nord

La CUP vol enfortir les relacions amb la Catalunya Nord. És per això que aquest dilluns una delegació de gironina e la CUP encapçalada pels regidors Jordi Navarro i Carles Bonaventura (Rcat) va visitar Perpinyà. Amb motiu de la inauguració del nou teatre l'Arxipèlag, en el marc de l'Escena Catalana Transfronterera, la formació va aprofitar per conèixer de primera mà entitats i iniciatives de la ciutat.

Pel portaveu de la formació, Jordi Navarro, "és molt important l'impuls d'iniciatives d'aquest tipus, que permetin l'articulació dels diferents territoris dels Països Catalans, més enllà del que marquen les fronteres dels Estats espanyol i francès".

11/10/2011 14:02 Política

La CUP també va aprofitar la visita a la ciutat rossellonesa per trobar-se amb diferents entitats i conèixer iniciatives que s'hi estan desenvolupant. Així, els representants de la formació van visitar El Casal, un dels principals centres de dinamització de la cultura i llengua catalanes de Perpinyà, i la històrica Llibreria Catalana.

Segons explica la formació, les trobades han servit per intercanviar opinions sobre la situació de la llengua i la identitat catalanes a nord i sud del país, i per debatre quines iniciatives poden impulsar-se, en l'àmbit institucional, per tal d'enfortir les relacions entre les ciutats de Girona i Perpinyà.

L'Escena Catalana Transfronterera

L'Escena Catalana Transfronterera és un projecte finançat principalment per la Unió Europea, que ha servit per construir el teatre de Perpinyà que ara s'inaugura i la nova seu del Canal (Centre d'Arts Escèniques de Salt/Girona), que s'inaugurarà a primers de l'any vinent, i per coproduir uns quants espectacles. Salvador Sunyer, que n'és un dels impulsors, resumeix l'ideari de l'Escena Catalana Transfronterera dient que "tenim un país amb una llengua comuna i amb una història comuna, i tot això ho hem de projectar cap el futur: provem d'esbotzar la frontera i de concebre Girona/Salt i Perpinyà com una gran ciutat de setanta quilòmetres".


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid