AMI
L'Associació de Municipis per la Independència s'escampa com una taca d'oli

En la darrera setmana s'han sumat els municipis de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà); Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès);  Mieres i Argelaguer (Garrotxa); Olesa de Montserrat i Martorell (Baix LLobregat); Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) i La Roca del (Vallès Occidental)

27/01/2012 Política
Calonge i Sant Antoni

El ple de Calonge i Sant Antoni es va adherir ahir a l'Associació de Municipis per la Independència, promoguda per la plataforma per l'autodeterminació i presentada pel govern de CiU i ERC, que van ser els únics que hi van donar suport.

El PP, CCSA i SAI –que va criticar que ERC es preocupés més per la independència de Catalunya que per la de Sant Antoni– es van abstenir. I els edils del PSC no van participar en la votació, segons van dir, molestos perquè el govern “s'apropiava” una iniciativa popular.


Sant Sadurní d'Anoia

A proposta d’una moció presentada pel grup municipal de CiU, el plenari de l’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència.
 
Esquerra, desmarcant-se del seu soci de govern, hi va votar a favor, deixant entreveure que ells no havien presentat aquesta moció amb anterioritat, amb l’objectiu de sumar el suport d’altres partits, fent clara referència a CiU.

Dolors Montserrat, regidora del PP, va explicar la política “integradora i incloent d’Espanya” que té el seu partit. No obstant, va defensar que “la pertinença, el sentiment” o “la defensa” de Catalunya no es demostra sent més o menys independentista, ja que la gent del partit que ella representa pot arribar a ser “més catalanista” que persones d’altres partits. Montserrat va recordar que Sant Sadurní és Capital Mundial del Cava i que, només per això, “som mirats no només per Catalunya, sinó per Espanya i pel món”. La regidora del PP i vicepresidenta del Congrés espanyol va demanar al partit socialista que marqués el seu posicionament ja que, en temes com aquest, no si valen les ambigüitats.

Com a resposta, Susanna Mérida, es va reafirmar en la seva idea federal d’Espanya, tal i com havien aprovat feia poc en el Congrés del seu partit. La portaveu socialista va acabar sentenciant que associacions com aquesta només serveixen per “marejar la perdiu.

Mieres i Argelaguer

Aquest dos municipis han aprovat en els seus últims plens municipals, adherir-se a l'Associació de Municipis catalans per a la Independència, constituïda a finals de l'any passat. En tots dos casos, la decisió es va prendre amb el vistiplau, per unanimitat, a una moció en aquest sentit.

Olesa de Montserrat

El Casal Independentista i Popular d'Olesa de Montserrat va presentar una moció al Ple de l'Ajuntament d'Olesa per tal de que  municipi se sumès a l'Associació de Municipis per la Independència.

La moció fou aprovada pels vots a favor de: CIU, ERC, Bloc Olesà; Entesa dels Olesans, vots en contra PP i PxC i l'abstenció del PSC.

Martorell


Martorell s’ha adherit a l’Associació de Municipis per la independència. La moció, presentada per ERC i ICV i que va sumar els vots de CiU, promou “defensar l’assoliment d’un estat propi, els drets nacionals que corresponen a la nació catalana i conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació del poble català”. CiU va insistir, però, que l’objectiu prioritari és aconseguir el pacte fiscal. El PP hi va votar en contra i el PSC es va abstenir.

Santa Maria de Palautordera


Amb els vots favorables de CiU, GdP-ERC i de la CUP l'Ajuntament de Palau s'ha adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

La CUP expressar que el fet que Palau hagi passat a formar part de l’AMI ha estat gràcies a totes i tots aquells que porten una vida lluitant per la independència del poble català. Gràcies a aquest esforç es va constituir Palaudecideix i va ser possible la consulta a Palau, i gràcies a l’esforç continuat de les i els independentistes d’arreu del país aquesta opció avui és majoritària.

El portaveu del grup municipal de la CUP  ha recordat que les i els independentistes de Palau no hem d’oblidar que la veu del carrer és imprescindible i alliberadora, que el clam popular és la nostra força. Cal que continuem organitzant-nos, mobilitzant-nos, manifestant-nos, que seguim lluitant, tibant i empenyent, avançant cap a la independència dels PPCC sense renunciar a res i sempre atens i vigilants, defensant el fruit del nostre treball.

La Roca del Vallès

El plenari celebrat ahir al vespre va decidir l'adhesió a l'AMI