Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Joves de Mallorca per la Llengua reclama un Sant Sebastià amb més presència del català

L’entitat juvenil exposa la ineficàcia de l’Ajuntament de Palma a l’hora de fer el programa de festes d’aquest any.

11/01/2012 Llengua
Ja ha sortit el programa de les festes de Sant Sebastià de 2012 i Joves de Mallorca per la Llengua té molt a dir sobre diferents aspectes. "Aquestes no són les festes que les palmesanes i els palmesans mereixem", remarca en un comunicat.

També assenyalen que en relació als concerts, "primera atracció pels joves, la llengua catalana ha estat marginada fins al punt de l’anecdòtic. L’únic grup mallorquí que canta en català inclòs en el programa de festes és Anegats"

És per això que Joves de Mallorca per la Llengua reafirma la importància de tenir unes festes on la presència del català sigui forta i ferma. Per començar, el català hauria de ser present a totes les places, petició que la nostra entitat ha fet ja en nombroses ocasions.

L’entitat juvenil va fer arribar a l’Ajuntament de Palma unes propostes de grups de tots els estils musicals, perquè actuessin a les festes de Sant Sebastià. La proposta de la nostra entitat ha quedat en l’oblit i Joves per la Llengua acusa l'actual equip de Govern de l'Ajuntament de Palma de desconèixer i d’ignorar la riquesa musical en la nostra llengua i, a més, de no deixar-se assessorar.

L'entitat exigeix presència del català a totes les places, perquè hi ha grups de qualitat de tots els estils i ampliar el nombre de grups locals i que n'hi hagi en la nostra llengua, així com presència de la llengua catalana a altres activitats més enllà de la musical, per exemple, les visites programades a la Seu no són en la nostra llengua.

Joves de Mallorca per la Llengua espera que es rectifiqui en l’error i que l’any vinent, les festes de Sant Sebastià puguin ser més mallorquines, sempre que es doni suport als grups i a les activitats en la llengua pròpia de l’illa. L'entitat no descarta demanar, una vegada més, una reunió amb l’Ajuntament de Palma per expressar-los personalment el nostre descontent envers les seves polítiques que arraconen i marginen la llengua pròpia.


 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid