Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Esquerra independentista promou una campanya contra de l'encariment del transport públic a Barcelona

"Des del 2002 els preus han augmentat un 38% tot i que el mateix període l'IPC només ho ha fet en un 15% i són els més alts de l'estat espanyol"

18/01/2012 Drets i Llibertats
Les organitzacions de l'Esquerra independentista (EI) a Barcelona, CUP, Endavant, Maulets, CAJEI, COS i SEPC han iniciat una campanya per exigir uns "transports públics al servei de les classes populars" on denuncia la pujada "desorbitrada de preus".

Coincidint amb l'entrada del nou any, la T-10 i el bitllet senzill tenen un preu de 9.25 i 2 euros respectivament, les tarifes més altes de tot l’Estat. Una mesura que consideren fora de lloc, en uns moments de crisi i la baixada general del poder adquisitiu de la majoria de la població.

També denuncien, l’ús de diner públic per finançar empreses privades que donen servei de transport (TRAM Baix i Besòs, Bicing, etc.), mentre les seves direccions segueixen traient beneficis econòmics.

I exigeixen  als responsables polítics, tots ells representants de l'Ajuntament de Barcelona a Transports Metropolitants de Barcelona (TMB), l' Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM)  una sèrie de mesures que garanteixin un accés digne a aquest servei bàsic.

Aquestes mesures passen per la gratuïtat per a persones en situació d'atir o pobresa, tarificació social per a pesrones jubilades, estudiants i infants, que els preus no augmentin per sobre de l'IPC, recuperació de la grestió pública del TRAM (Baix i Besòs) i del servei del Bicing, la tornada al servei prestat del Metro i Bus que hi havia abans de les retallades, a més d'exigir cap aomiadament ni disminició salarial i laboral als treballadors.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid