Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Solsona i Maià de Montcal s'adhereixen a l'Associació de Municipis per la Independència

Ahir el Ple municipal de la capital del Solsonès, va aprovar una moció a favor de la creació de l’Associació de Municipis per la Independència.  A la Garrotxa, el municipi de Maià de Montcal també s'ha sumat a l'associació.

03/12/2011 Política
A Solsona, la moció fou presentada pels grups d’ERC, a l’equip de govern, i CiU, a l’oposició. La regidora del PSC, també membre de l’executiu, s’hi va abstenir.

El text de la moció recorda que la primera onada de consultes ciutadanes sobre l’acceptació d’una nació catalana independent dins la Unió Europea, iniciada a Arenys de Munt el 13 de setembre de 2009, va ser seguida per més de mig miler de municipis d’arreu del Principat i va donar l’oportunitat de votar a més de 900.000 catalans. Igualment, destaca que el dret de l’autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans, recollit a la carta de les Nacions Unides, segons informa Nació Digital

A Maià de Montcal, la moció va ser presentada i aprovada per unanimitat per el cosistori  en què CiU és l'única forca amb representació.

Actualment l'associació ja compta amb  mes d'un centenar  de poblacions que han decidit formar-ne part. Entre les més importants hi ha   Cerdanyola,Vic, Tàrrega, Ripoll, Olot, Berga, Tortosa, Cervera, Igualada, Sort i Manresa. És previst que Girona també entri a formar part de l'associació. Mentre no ho fa, Manresa és la ciutat més gran i amb més habitants que és membre d'aquesta associació municipal. És previst que a final d'aquesta setmana ja superi  els  120  membres.

Abans de final d'any, el 14 de desembre, els municipis que formen part de l'associació han de celebrar una assemblea per constituir-se formalment. També és previst que a la mateixa assemblea s'aprovin els estatuts. Ara hi ha un esborrany fet que s'enviarà a totes les poblacions perquè ja es pugui debatre durant la trobada.

L'Associació de Municipis per la Independència és una agrupació de poblacions que té com a objectiu donar un nou impuls al dret a l'autodeterminació.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid