Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Galiza
Presó per a quatre dels sis independentistes detinguts

El jutge de l'Audiència Nacional  espanyola, Eloy Velasco, ha decretat presó a quatre de les sis persones detingudes a Galiza entre dimecres i dissabte passat en una operació repressiva contra l'independentisme gallec. El jutge els relaciona amb l'organització armada Resistencia Galega.

06/12/2011 Internacional
Després de prendre'ls declaració durant més de dues hores i mitja, el magistrat ha decretat l'ingrés a presó incondicional d'Eduardo Vigo Domínguez, Roberto Rodríguez Fiallega, Antón Santos Pérez i María Osorio López, mentre que ha deixat en llibertat amb mesures cautelars a Jessica Rodríguez Rodríguez. Diumenge passat va ser posada en llibertat Catalina Alonso.

La imputació més greu recau sobre Vigo i Rodríguez Fiallega, als quals s'atribueixen els delictes d'integració en organització terrorista, temptativa d'estralls, tinença d'explosius i falsificació de document oficial.

El jutge, que ha pres aquesta decisió a instàncies del fiscal Marcelo de Azcárraga, atribueix a Antón Santos Pérez i María Osorio López els delictes de pertinència a organització armada i falsificació de document oficial. Jessica Rodríguez, per la seva banda, també està imputada d'un delicte de col·laboració amb organizació armada encara que ha quedat en llibertat sense fiança i amb l'obligació de comparèixer tots els mesos al jutjat més proper al seu domicili.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid