Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació ciutadana
El PP tomba la convocatòria de referèndums a les Illes

La proposició de llei, presentada per PSM-IV-ExM, ha estat rebutjada amb els únics vots en contra del PP

12/12/2011 Política
El ple del Parlament balear ha rebutjat aquest dimarts prendre en consideració una proposició de llei per promoure consultes populars per la via de referèndum. La proposta, defensada per Toni Alorda, diputat del grup parlamentari del PSM-IV-ExM, ha estat rebutjada aquest migdia amb els vots en contra del PP i els vots a favor de PSM-IV-ExM i PSOE, segons han explicat a Llibertat.cat fonts del partit nacionalista.

El PSM-IV-ExM defensa la necessitat d'impulsar mecanismes per facilitar l'accés i la participació ciutadana en les institucions i en el procés de presa de decisions. En aquest sentit, ja van presentar la proposició de llei de Consultes Populars ara fa un any, tal com va informar Llibertat.cat. Malgrat tot, la proposta no es va arribar a votar per col·lapse legislatiu, de manera que aquest dilluns van decidir tornar a presentar la iniciativa, que s'ha votat avui. El PP hi ha votat en contra adduint que el PSM-IV-ExM vol monopolitzar les consultes per la independència i el moviment dels indignats.

El secretari general de PSM i portaveu del grup parlamentari del PSM-IV-ExM i PSM-Més per Menorca al Parlament de les Illes Balears, Biel Barceló, ja va explicar en l'anterior ocasió que la voluntat de la proposició és la d'"ampliar els horitzons de l'abast democràtic i fer partícips els ciutadans de la vida política i institucional de les Illes Balears de forma més directa". Aquest dimarts, Barceló ha respost el vot en contra del PP a través del Twitter afirmant "I si l'únic que volem amb la llei de referèndums és avançar en democràcia participativa?". Des d'aquesta mateixa plataforma el PP ha assenyalat que "els ciutadans ja van decidir el passat 20-N i el mes de maig", però el PSM ha contestat que "La democràcia no és només votar cada 4 anys. Els ciutadans es mereixen que no els tractem com nins petits".

El projecte legislatiu preveia el caràcter vinculant del resultat de la consulta si es produïa una participació superior al 50% del cens, el que seria un precedent a tot l'Estat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid