Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transvasaments
El govern aprova el canal Xerta-Sénia amb finançament privat

Amb el model que es planteja ara fa que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) vegi encara més paral·lelismes entre aquesta obra i el Consorci d'Aigües de Tarragona i denuncie que l'obra servirà per transvasar aigua a Castelló.

30/12/2011 Territori
El canal Xerta-Sénia continua sent una prioritat per al govern, però la situació econòmica actual ha fet que es replantege la fórmula de tirar-lo endavant. Així, el govern ha aprovat realitzar les actuacions preparatòries del contracte de concessió per a la construcció i explotació del canal. És a dir, que per executar l'obra es fa necessari recórrer al finançament privat, amb l'objectiu d'afrontar a curt termini una inversió de 347 milions d'euros, segons informa el diari El Punt AVUI

Segons aquest mitjà de comunicació, es faran els tràmits i les actuacions necessàries per fer possible la licitació i adjudicació del contracte i les actuacions que integren la projecció, la construcció, l'explotació i el manteniment de la xarxa de transport i distribució del regadiu Xerta-Sénia, que donarà servei a gairebé 12.000 regants de les Terres de l'Ebre. També s'ha acordat encarregar a Regs de Catalunya la redacció dels estudis i avantprojectes previs.

Per al govern, indica el diari, es tracta, a més, d'una obra important per fer front a eventuals episodis de sequera que, com el registrat en els darrers mesos, posen en qüestió la viabilitat de moltes explotacions agrícoles.

El responsable de la inversió del Xerta-Sénia serà un consorci d'empreses que tindrà una concessió d'uns 30 anys per gestionar el regadiu. Una fórmula que, segons la Comunitat de Regants del Xerta-Sénia, permetrà accelerar l'obra, ja que fins ara les obres s'adjudicaven per trams, mentre que amb aquest pas es podrà fer tot de cop.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre

Recordem que una setmana després del 20-N,  la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) sortia de nou al carrer, alertada pels possibles transvassaments d'aigua de l'Ebre cap a Castelló i Barcelona a partir dels canals de regadiu Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues. La PDE en els darrers anys  havia deunciat aquestes xarxes com a embrió de possibles "minitransvasaments encoberts".

En aquesta nova mobilització, un dels portaveus de la PDE, Monolo Tomàs va apuntar que "venen temps molt durs i que es patirà de nou" i que  "La nostra lluita però no és política", ja que  com han manifestat  en moltes ocacions "Hem defensat i defensarem el riu i el territori mani qui mani".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid