Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un centenar de persones es manifesten contra el canal Xerta-Sènia

Aquest migdia, un centenar de persones ha participat en un acte convocat per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per reclamar una revisió dels projectes de regadiu del canal Xerta-Sènia i Segarra-Garrigues en considerar que els sobrants d'aigua que generaran seran usats per a minitransvasaments de l'Ebre i el Segre a Castelló i Barcelona, respectivament. La preocupació de la PDE és que el nombre d’usuaris real siga menor al que es va tenir en compte per fer la concessió i que això faça possible que es desvie l’excedent cap al País Valencià i, en concret, a projectes com el de Marina d’Or a Orpesa.

17/02/2008 19:01 Territori
Aquesta setmana, el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va advertir que el procés de degradació de l'Ebre és «imparable» per la construcció de canals de regadiu com ara el Xerta-Sénia o el Segarra-Garrigues, que a més també podrien servir per transvasar aigua cap al País Valencià i cap a l'àrea metropolitana de Barcelona. A més, segons la PDE, si el Xerta-Sénia i el Segarra-Garrigues s'omplissin ara per regar, per l'Ebre baixarien 30 metres cúbics per segon menys, i deixarien el riu per sota del cabal mínim actual.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid