Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transvasaments
La Plataforma en defensa de l'Ebre surt de nou al carrer

Unes dues-centes persones s'han concentrat avui en un tram del canal de regadiu Xerta-Sénia al terme municipal de Roquetes per demanar un nou pla per aquest regadiu i que es defineixi el cabal ambiental de l'Ebre.

27/11/2011 Territori
L'acte reivindicatiu estava convocat per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) que sortia de nou al carrer, alertada pels possibles transvassaments d'aigua de l'Ebre cap a Castelló i Barcelona a partir dels canals de regadiu Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues. Recordem que en els darrers anys la PDE ve denunciant aquestes xarxes com a embrió de possibles "minitransvasaments encoberts".

Abans de les eleccions del passat 20N, la PDE va convocar la mobilització d'aquest diumenge, convençuda que "venen temps molt durs i que es patirà de nou", segons ha apuntat un dels portaveus de la PDE, Manolo Tomàs. "La nostra lluita però no és política", ha assegurat Tomàs. "Hem defensat i defensarem el riu i el territori mani qui mani", segons informa Nació Digital.

La PDE demana que s'estableixi el cabal ambiental de l'Ebre que fa anys que es reclama i que es modifiqui la planificació dels canals de reg. "En aquests moments volem marcar posicions. Els transvasaments no s'han aturat i s'està estafant a la gent de les comarques de Lleida i l'Ebre assegurant que tindran aigua per a regar quan en realitat les infraestructures son per a transvasar", ha assegurat Manolo Tomàs.

La marea blava es reactiva malgrat que no han abaixat mai la guàrdia. Des de la PDE es torna a fer una crida a la mobilització. "La societat ebrenca ha de posicionar-se i mobilitzar-se si no vol que es prenguin decisions contraries als seus interessos", ha demanat Tomàs.

L'apunt curiós de la protesta ha estat la incorporació de dos burros acompanyant el simbòlic llaç fet amb una canonada. Amb els animals, els antitransvasistes han volgut representar la persistència, la paciència, la humilitat, la tossuderia, i la lluita i el treball constant, valors que la Plataforma ha assumit com a propis.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid