Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marxisme contra Sociologia

Per Jordi Romeu, diplomat en Treball Social i militant d'Endavant (OSAN) de l'Assemblea local del Tarragonès

En uns moments en que Europa comença a convulsionar-se, en que l'Imperi saqueja a Líbia per petroli sota l'excusa d'ajuda humanitària i prepara l'agressió a Síria, en que els sentiments nobles de la gent es canalitzen col·laborant amb ONG's i aixecant les mans sota el crit “estas son nuestras armas” resulta molt interessant la publicació del llibre Marxismo contra Sociologia. Las ciencias sociales como instrumento del imperialismo d'Iñaki Gil de San Vicente.

 

En aquesta obra imprescindible el marxista basc ens parla del mètode utilitzat per Marx i Engels, de la seva vigència, de com la sociologia, la ciència burgesa que intenta explicar els fenòmens socials sense abordar la política ni l'economia, serveix de facto als interessos dels dominants i per això és ensenyada a les universitats del Pla Bolonya.

 

19/10/2011 15:43 Jordi Romeu
 Jordi Romeu, militant d'Endavant (OSAN) del Tarragonès Jordi Romeu, militant d'Endavant (OSAN) del Tarragonès

Gil de San Vicente ens parla de Comte, Spencer, de Durkheim, Weber, Pareto, dels Webb així com també de Lenin, Kautsky, Trostky, Gramsci, Lúckacs, Mariátegui, Ho Chi Min, Mao Tse Tung, l'Escola de Frankfurt,... al llarg de les 158 pàgines ens argumenta perquè la burgesia no vol ni pot criticar el marxisme obertament i prefereix silenciar-lo. Tot i que el concepte de Sociologia és emprat per primer cop al 1824 en una carta de Comte aquesta apel·la a la seva joventut quan és incapaç d'interpretar satisfactòriament la realitat, el marxisme en canvi, a més a més de ser més jove se l'ha enterrat desenes de vegades i ha explicat i previst totes les crisis econòmiques fins al moment a diferència de la Sociologia que no podia fracassar d'una manera més ridícula.

 

 Per a qualsevol lector interessat en el tema pot trobar-lo a la xarxa de manera gratuïta:

 

 Lllegir el llibre Marxisme contra sociologia [PDF]

 

 


 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid