Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP fa història a Girona i aconsegueix que es permeti la participació ciutadana als plens

El ple de l'Ajuntament de Girona va fer història ahir i després de 32 anys va aprovar que els ciutadans i les entitats puguin participar als plens municipals, una reivindicació que ha tingut sempre la CUP i que mai cap grup municipal es va atrevir a proposar.

Ara, gràcies a la representació municipal de la CUP, es va aconseguir aprovar una moció a favor de la participació ciutadana, això sí després d'haver-la de canviar tres vegades. La formació veu aquesta aprovació com "una primera victòria de la veu del carrer".

27/07/2011 13:11 Política

Per la formació independentista, aquesta primera victòria significa "un pas imprescindible en el camí de tornar la política als seus orígens, a la ciutadania, el terreny d'on no hauria d'haver marxat mai". Per Jordi Navarro, portaveu de la CUP, l'aprovació de la moció "és fruit de molts anys de lluita i batalla de desenes d'entitats de la ciutat que avui poden veure com s'ha assolit una fita pròpia de conseqüències històriques". Navarro ha volgut destacar també que ha estat l'entrada de la CUP a l'Ajuntament i el seu objectiu de transformar el model polític actual el que ha permès avançar en la participació als plens municipals, com mai abans havien acordat la resta de grups municipals.

El ple rebutja mantenir els serveis actuals a l'Hospital i convertir Girona en ciutat LGT 

D'altra banda, la formació independentista mostra la seva preocupació per la manca de valentia de la resta de grups municipals per convertir Girona en una ciutat referent pels drets socials i polítics després que el ple municipal rebutgés les mocions referents als drets del col·lectiu LGT i a la defensa de mantenir els serveis actuals de l'Hospital Josep Trueta.

En aquest sentit, la CUP critica amb fermesa el vot negatiu i les abstencions de partits com el PSC i, en especial, de CiU i de PP en la moció, que proposava 8 mesures clares, diàfanes i concretes per garantir la igualtat de drets de les persones gais, lèsbiques i transsexuals. Segons Navarro, "la proposta que es va aprovar finalment de portar tot aquest tema, en genèric, a la Comissió d'Igualtat no ha de servir per no explicar que CiU, PSC i PP no consideren que hi hagi una discriminació prou clara contra el col·lectiu LGT com per actuar-hi fermament a nivell municipal". Així mateix, la formació rupturista considera "greu i inexplicable" que CiU i el PP votessin en contra de reclamar a la Generalitat que mantingui els serveis sanitaris existents i la qualitat dels mateixos a l'hospital Josep Trueta.

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid