Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els experts internacionals demanen a ETA, però també a Espanya i a França, que entaulin converses

Després de tres hores de reunió, els participants a la Conferència Internacional han fet pública a les cinc de la tarda una declaració on demanen a ETA que faci públic el cessament definitiu de la seva activitat armada i sol·lliciti un diàleg als governs espanyol i francès per abordar les conseqüències del conflicte.

L'ex-primer ministre irlandès, Bertie Ahern, acompanyat per l'ex-secretari general de l'ONU, Kofi Annan, el president del Sinn Féin, Gerry Adams, l'ex-cap de gabinet de Tony Blair, Jonathan Powell, l'ex-primera ministra noruega, Gro Harlem Bruntland i l'ex-ministre d'Interior i Defensa francès, Pierre Joxe, demanen a Madrid i a París que donin la benvinguda a la declaració d'ETA i acceptin entaular converses.

17/10/2011 18:30 Internacional

També s'han dirigit als agents polítics i socials perquè dialoguin i consultin les qüestions polítiques a la ciutadania.

Declaració pública de la Conferència Internacional:

1- Cridem a ETA a fer una declaració pública de cessament definitiu de l'activitat armada, i sol·licitar diàleg amb els governs d'Espanya i França per tractar exclusivament les conseqüències del conflicte.

2. Si la aquesta declaració es fa efectiva, instem els governs d'Espanya i França a donar la benvinguda i acceptar el començament de converses per tractar exclusivament les conseqüències del conflicte.

3. Instem a que s'adoptin passes profundes per avançar en la reconciliació, reconèixer compensar i assistir a totes les víctimes, reconèixer el dolor causat i ajudar a curar les ferides personals i socials.

4. En la nostra experiència de resolució de conflictes hi ha tot sovint altres qüestions que si són tractades poden ajudar a obtenir una pau duradora. Suggerim que els actors no violents i representants polítics es reuneixin i discuteixin qüestions polítiques i d'altres que hi tinguin relació, com la consulta a la ciutadania, que podria contribuir a una nova era sense conflicte. En la nostra experiència, les terceres parts observadores o facilitadores ajuden al diàleg. Aquí, el diàleg també pot ser assistit per facilitadors internacionals si ho volen les parts implicades.

5. Estem disposats a organitzar un comitè de seguiment d'aquestes recomanacions.

 

Per saber-ne més:

Expectació a Euskal Herria per la celebració avui de la Conferència internacional per la pau

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid